A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА про підсумки роботи зі зверненнями громадян у виконкомі Шахівської сільської ради за І півріччя 2021 року

Дата: 07.07.2021 13:01
Кількість переглядів: 613

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА

про підсумки роботи зі зверненнями громадян

у виконкомі Шахівської сільської ради

за І півріччя 2021 року

 

Протягом І півріччя 2021 року виконавчий комітет Шахівської сільської ради працював над вдосконаленням роботи зі зверненнями громадян відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», відповідних рішень виконавчого комітету сільської  ради, розпоряджень сільського голови.

Сільська рада забезпечує доступ громадян до інформації, якою володіє шляхом систематичного та оперативного її оприлюднення  (крім тієї, розповсюдження якої обмежено законодавством України), а саме:  на офіційному вебсайті сільської ради (https://shahivska-gromada.gov.ua//). На інформаційних стендах в приміщенні сільської ради для інформування населення сільської ради розміщені: Закон України «Про звернення громадян»; графіки прийому громадян керівництвом сільської ради ; відомості щодо можливостей надання заяв, скарг, запитів письмово на адресу сільської ради  та/або електронною поштою: shahivska.tg@dn.gov.ua, також для зручності громадян оформлено куточок для звернень громадян з роз’ясненнями, забезпечено функціонування «гарячої лінії» з питань, що належать до компетенції Шахівської сільської ради та її виконавчих органів. «Гаряча лінія» працює за телефонним номером 095-277-11-79 у робочі дні з 10.00 до 15.00   (крім обідньої перерви з 12:00 до 13:00).

Керівництвом сільської ради першочергово розглядаються звернення, які надійшли від ветеранів війни і праці, осіб з інвалідністю, багатодітних сімей, сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування.

Протягом звітного періоду до Шахівської сільської ради надійшло  51 звернення громадян, з них: 13 звернень на особистому прийомі до сільського голови, його заступника та секретаря сільської ради.

Результати аналізу звернень за характером питань свідчать, що найбільша кількість з них стосується питань соціального захисту – 14 звернень, аграрної політики та земельних відносин – 12 звернень, транспорту і зв’язку - 4, комунального господарства – 5 і т. д.

За підсумками розгляду звернень вирішено позитивно – 48 звернення; відмовлено у задоволенні – 3 звернень надано роз’яснення на 48.

Актуальними залишаються питання:

  • питання виділення земельних ділянок, встановлення меж земельних ділянок, оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства і т.д. 
  • соціального захисту, надання матеріальної допомоги учасникам АТО, надання матеріальної допомоги тяжкохворим мешканцям сільської ради.

Проведений аналіз звернень, які надійшли до виконкому, підтвердив актуальність питань комунального господарства, а саме: ремонт та оновлення мереж водопостачання, ремонт колодязів громадського користування, підключення домогосподарств до мереж водопостачання, ремонт вуличного освітлення та ремонт доріг.

Аналіз кількості та характер звернень громадян, які звернулися до виконавчих органів сільської ради протягом звітного періоду 2021 року, показав, що найбільша кількість звернень від пенсіонерів – 12, працівників бюджетної сфери - 7 і т.д.

На особливому контролі знаходяться звернення громадян, що надходять з державної установи «Урядовий контактний центр” – 26 звернень, які відпрацьовані, на всі 26 звернень надано відповіді.

Також забезпечується прийом електронних звернень громадян через офіційний вебсайт Шахівської громади shahivska-gromada.gov.ua, де мешканці сільської ради мають можливість у зручний для них час залишити своє електронне звернення до сільського голови та до інших посадових осіб Шахівської сільської ради; забезпечується прийом звернень через «гарячу лінію» Шахівської сільської ради.

Слід зазначити, що всі звернення, які надходять на адресу сільської ради уважно розглядаються. Викладені факти ретельно перевіряються, докладаються зусилля до вирішення порушених у зверненнях питань. Відділом організаційно-правової роботи забезпечено належний контроль на відповідність нормам чинного законодавства відповідей заявникам. Правова допомога з порушених питань діяльності сільської ради надається громадянам, як особисто, так і у телефонному режимі.

Особливу увагу керівництво виконкому зосереджує на невідкладному та якісному задоволенні законних запитів громадян, на недопущенні надання необґрунтованих відповідей.

Питання організації роботи зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі керівництва Шахівської сільської ради.

Виконавчий комітет Шахівської сільської ради і надалі буде забезпечувати якісний розгляд звернень громадян, оперативно вирішувати порушені громадянами питання, відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Спеціаліст І категорії з документообігу

та звернення громадян                                                                  М.В. Павленко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано