A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

У Шахівській громаді з’являться сучасні мультимедійні кімнати та Університет поважного віку

Дата: 06.01.2022 11:23
Кількість переглядів: 2182

У Шахівській громаді з’являться сучасні мультимедійні кімнати та Університет поважного віку

Шість обладнаних мультимедійних кімнат працюватимуть при будинках культури громади.

На їх базі проходитимуть навчальні заходимайстер-класи та інші цікаві події, а також надаватиметься нова соціальна послуга для мешканців похилого віку.

Університет поважного віку – це реальна можливість для громадян після виходу на пенсію продовжувати активне суспільне життя, здобувати нові навички, спілкуватися. Аналогічні проєкти вже успішно діють в багатьох інших громадах при комунальних установах або громадських організаціях. У новому 2022 році така послуга буде доступна і на базі КУ «Центр надання соціальних послуг Шахівської сільської ради».

Перші «пілотні» заходи Університету відбудуться в рамках проєкту громадської організації «СТЕП», яка допоможе організувати тренінги з комп’ютерної і фінансової грамотності, лекції на тему здоров’я та інші заходи для мешканців і мешканок 60+. Додаткове навчання під час проєкту пройдуть і соціальні працівники громади – вони покращать знання з цифровізації соціальних послуг.

Крім того, ГО «СТЕП» допоможе придбати меблі та обладнання для мультимедійних кімнат, де будуть проходити заходи Університету поважного віку. А саме – такі кімнати з’являться при закладах культури в селах Шахове, Володимирівка, Торецьке, Никонорівка, Новоторецьке та Золотий колодязь. Кошти для закупівлі обладнання отримано в рамках проєкту  

«Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», який співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Шахівська сільська рада та КУ «Центр надання соціальних послуг» є партнерами проєкту та надають організаційну й адміністративну підтримку в його виконанні.

Активні заходи проєкту вже стартували. Так, на початку грудня соціальні працівники КУ «Центр надання соціальних послуг Шахівської сільської ради» зустрілись онлайн з колегами з Селидівської громади (Донецька обл.) та Широківської громади (Запорізька обл.).

Учасниці зустрічі презентували успішний досвід запровадження інноваційних соціальних послуг. Зокрема, в Широківській громаді вже кілька років успішно працює «Університет третього віку» 

(http://shyroke-agency.com.ua/practices-seniors/)

Тут також діє Поважна рада, яка об’єднує активних мешканців і мешканок пенсійного віку. А Селидівській громаді вдалось на базі обладнаної мультимедійної кімнати створити платформу для комунікації з жителями. (https://selidovo-rada.gov.ua/vlada/struktura/upravlinnya/upravlinnya-pratsi-ta-sotsialnogo-zakhistu-naselennya/robota-multimedijnoji-kimnati)

Очікуємо, що мультимедійні кімнати стануть поштовхом до запровадження нових соціальних послуг та появи цікавих громадських ініціатив і в Шахівській громаді.

Проєкт «Університет поважного віку» реалізується громадською організацією «Стратегії і технології ефективного партнерства» (ГО «СТЕП») в рамках проєкту «Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», що співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано