A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

В Шахівській сільській раді відбулось написання диктанту Національної єдності

Дата: 10.11.2017 10:08
Кількість переглядів: 823

        З нагоди святкування Дня української мови та писемності 9 листопада 2017 року в Шахівській сільській раді відбулось написання диктанту Національної єдності.

    Його темою стали українські народні та авторські пісні, які своїм колоритом та унікальністю прославили нашу країну далеко за її межами. 

       Диктант під назвою "Наші пісні" ми писали старанно й сумлінно, уважно прислухаючись до дикції та довжини пауз доцента Київського університету ім. Б. Грінченка Олександра Авраменка.

     Текст для диктанту штучним шляхом створювали спеціально до заходу. Група з його створення працювала в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Текст не простий, було багато складних речень. Але із завданням впорались, написали і відправили

    «Ми різні, та маємо спільну мету» - гасло цьогорічного, сімнадцятого за рахунком, диктанту. І ця мета - побудова міцної, економічно та соціально зрілої, впевненої у собі держави. 

     Варто зазначити, що диктант, який відбувся вже сімнадцятий раз поспіль, об’єднав не тільки Україну від луганських степів до карпатських гір, а і багатьох з представників нашої діаспори у всьому світі. Серед країн, де також проводилась урочиста подія, – США, Канада, Латвія, Литва, Португалія, Словаччина, Румунія, Казахстан, Китай і Аргентина.

 

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано