A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Виїзний семінар для роботодавців.

Дата: 13.03.2018 16:50
Кількість переглядів: 684

Співпраця з Шахівською об’єднаною територіальною громадою

Добропільський міський центр зайнятості 13 березня 2018 року в Шахівській сільській раді (об’єднана територіальна громада)  провів виїзний семінар для роботодавців на тему «Послуги служби зайнятості роботодавцям та їх значення в налагодженні тісної співпраці центрів зайнятості з підприємствами, установами, організаціями і фізичними особами – підприємцями».

Візит до громади почався з спілкування директора центру зайнятості Вікторії Бугаєць з головою сільської ради Володимиром  Кучериненко, під час якого були  обговорені питання  якісної співпраці між службою зайнятості та громадою, запропонувала використання новітніх онлайн-технологій та електронних сервісів віддаленого користування послугами служби зайнятості для здійснення безперешкодних комунікативних, зосередила увагу на проекті Програми зайнятості населення Добропільського району на 2018-2020 роки, в першу чергу, на організації громадських робіт та їх фінансуванні у  2018 році. Також були обговорені питання  створення нових робочих місць, сприяння розвитку малого підприємництва в громаді, легалізації зайнятості населення, як важеля наповнення місцевого бюджету, залучення широкого кола населення та роботодавців до отримання соціальних послуг служби зайнятості на території громади.

На відкритті заходу з роботодавцями Вікторія Бугаєць розповіла, що служба зайнятості сьогодні активно реформується у сервісну соціальну службу, яка оперативно реагує на потреби ринку праці, ознайомила роботодавців  з впровадженням нових форм роботи у діяльності служби зайнятості у 2018 році та її пріоритетні напрямки.

Роботодавцям було запропоновано прийняти участь у програмі «Український донецький куркуль», отримати фінансову підтримки від Данської Ради у справах Біженців з метою створення нових робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від конфлікту і запрошено 21 березня 2018 року прийняти участь у конференції з представниками Данської ради з питань Біженців, яка відбудеться у центрі зайнятості. Учасники ознайомились з проектом підтримки підприємництва Чеської недержавної гуманітарної організації «Людина в біді»

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості Валентина Гончарова наголосила, що мета візиту – налагодження та розширення співпраці з об’єднаною територіальною громадою, інформування про послуги служби зайнятості, які надаються для роботодавців, у тому числі й дистанційно через електронні сервіси. Детально поінформувала присутніх про порядок отримання компенсації єдиного соціального внеску, компенсації роботодавцям витрат на заробітну плату у разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, порядок організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, адже це дієвий спосіб розширення сфери прикладання праці, надання можливості місцевим мешканцям працювати на території громади.

Служба зайнятості плідно співпрацює з представниками Головного Управління Держпраці у Донецькій області. Присутні роботодавці мали змогу поспілкуватися з головними державними інспекторами відділу контролю західного напрямку Управління з питань праці Яною Ковальовою та Оленою Федоровою, які довели до відома підстави та правомірність проведення інспектування, наслідки і штрафні санкції за порушення трудового законодавства, поінформували про відповідальність роботодавців за порушення чинного законодавства про працю, надали консультації та відповіли на численні запитання присутніх.

У семінарі взяли участь 16 роботодавців, які  отримали вичерпну інформацію щодо легалізації зайнятості, законодавства про працю та зайнятість населення, можливості фінансової підтримки з боку служби зайнятості та грантодавців. Цей семінар – один із прикладів плідної співпраці Добропільського міського центру зайнятості та  Шахівської об'єднаної територіальної громади - першої та єдиної, на теперішній час, об’єднаної громади Добропільського району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано