A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Участь гуртківців еколого - натуралістичного центру у весняній сесії Природничої школи у місті Києві.

Дата: 16.03.2018 12:51
Кількість переглядів: 909

 

 
                                                Фото без опису     
     З 12 по 16 березня 2018 року вихованці гуртка «Основи екологічних знань» Добропільського еколого-натуралістичного центру, учні Шахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Строган Віолетта, Яблучанська Крістіна, Паньковець Дар’я пройшли навчання у Природничій школі учнівської молоді (ПШУМ) в місті Київ на базі НЕНЦ. 
  Природнича школа об`єднала обдарованих учнів з усіх регіонів України. 
  Яблучанська Крістіна, Строган Віолетта, Паньковець Дар`я навчалися на відділенні біології та опанували знання за такими дисциплінами: загальна біологія, біологічна термінологія, біологія людини, біологія тварин, біофізика, цитологія, генетика, ветеринарія, агроекологія
.
Учні ІІ курсу навчання Яблучанська Крістіна та Строган Віолетта писали контрольну роботу з базової дисципліни (біологія). 16 березня відбулося нагородження випускників ПШУМ ІІ курсу навчання. Наші дівчата урочисто отримали свідоцтва про позашкільну освіту в Природничій школі НЕНЦ МОН України. Паньковець Дар’я навчається на І курсі, в неї попереду ще осіння сесія у ПШУМ.
   У науковому відділенні “Флористики і фітодизайну” за декоративно-прикладним напрямком Природничої школи, в якій навчалась Гайдук Дар’я, проводились заняття за темами: “Основні правила складання ікебани”, “Европейська школа флористики”, “Весільна флористика”, “Фітокомпозиції. Принципи підбору рослин. Контейнери для посадки. Грунтосуміш”. Теорія та практика тісно взаємодіяли в виготовленні композицій. Для учнів секції флористики було проведено цікаву екскурсію до квіткового центру “Укрфлора”, мета якої — ознайомлення з різноманітним асортиментом квіткової продукції.
Для керівників учнівських делегацій діяв Університет педагогічних знань.
  Директор НЕНЦ, доктор педагогічних наук, професор Вербицький Володимир Вікторович провів лекцію на тему: “Перспективи розвитку позашкільної еколого-біологічної освіти України”.
  Костенко Світлана Олексіївна, доктор біологічних наук, професор кафедри генетики, Національного університету біоресурсів і природокористування України виступила з лекцією “Педагогічні особливості формування професійної спрямованості старшокласників на сферу технології виробництва і переробки тваринництва”. Для керівників учнівських делегацій також була організована екскурсія до Національного Університету біоресурсів і природокористування України.
    Під час проведення сесії ПШУМ між керівниками делегацій відбувся обмін досвідом роботи, обговорювались актуальні питання позашкільної еколого-натуралістичної освіти. Кожен керівник делегації коротко презентував свій заклад та проведену роботу з дітьми. Зрозуміло стає те, що в кожного з них є своя родзинка, виконуючи одні і ті ж завдання в екологічному вихованні. Якщо навіть одна дитина реалізує себе, ми не даремно існуємо.
   На завершення керівники учнівських делегацій Природничої школи отримали подяки за активне сприяння Оргкомітету в проведенні весняної сесії 2018 року за підписом директора НЕНЦ В.В.Вербицького.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано