A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

«Володимирівські посиденьки»

Дата: 06.10.2017 14:37
Кількість переглядів: 656

     Фото без опису
На виконання плану роботи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Добропільського району (директор Болотова М.С.) на території Шахівської сільської ради разом з Володимирівським СБК (директор  Балик Н.Л.) відбувся тематичний захід до Міжнародного Дня людей похилого віку «Свято української кухні».
    Зі святом учасників зібрання від Шахівської сільської ради привітав староста с. Новоторецьке  Махниборода А.С. 

        Працьовитий і гостинний український народ славиться хлібосольством. «Без хліба – нема обіду» - кажуть у народі і це правда. Хліб – головна страва на столі і до нього завжди ставилися з особливою пошаною.  А без чого не можна уявити український обід? Без борщу. 

     Розповідь ведучої Наталі Балик про смаколики  української кухні  чарувала і надавала гордості за українців кожному присутньому. Розповідь йшла про смачну, духм`яну, гарбузову і гречану кашу. Оду проспівали українським млинцям і вареникам. Учасники свята переглянули відеоматеріал про українські страви, їх вплив на всесвітню культуру їжі. Вікторина про страви звеселила відповідачів, які отримали в нагороду прапорці з надписом «Міжнародний День похилого віку – свято добра та поваги». Жіночки с. Володимирівка  до чаювання приготували ряжанку, млинці зі сметаною, кашу гарбузову, вареники з сиром. Лягуша Н.В., Воловик В.М., Балик А.В., Берлет Т., Козлянська О., Добродєєва С. були нагороджені медалями, дипломами та чаями. Веселого настрою присутнім додав своїм майстерним виконанням пісень вокальний колектив «Дівчачий батальйон» будинку культури. А як здивував присутніх веселий вареничний прогноз погоди від Наталі Балик, тому що на всій території України – вареники, вареники, вареники…
      Проведено бесіди: «Рухова активність в літньому віці. Перша допомога при отруєнні чадним газом».  
      Такі зустрічі з людьми похилого віку на території району покращують емоційний стан громади, додають рівноваги та оптимізму у житті. Не зважаючи ні на які труднощі живе село активним сільським життям. А останні слова фінальної пісні: «Живи село, щоб всім добре було, щоб ще краще село розцвіло», дають змогу вірити, надіятись, мріяти в наше щасливе майбуття.
       Велика подяка за матеріальну підтримку заходу ПрАТ «Глини Донбасу» ( генеральний директор Ткач І.В.), голові ГО «Добре Поле» ( Марченко Л.О.), за партнерство у проведенні спільних заходів - учасникам художньої самодіяльності та директору Володимирівського СБК Балик Н.Л.
Фото без описуФото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано