Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Творчий конкурс серед шкільної та студентської молоді Донбасу на тему «Толерантність як шлях до сильної України»

Дата: 28.11.2017 15:17
Кількість переглядів: 907

            Студентське братство Луганської області оголошує конкурс есе серед шкільної та студентської молоді Донбасу на тему: «Толерантність як шлях до сильної України». 

      Проведення конкурсу есе зумовлено необхідністю подолання упереджень і стереотипів у сприйнятті спільної історії серед молоді Донбасу, розвитку толерантності та взаємоповаги в молодіжному середовищі.

     Проблема толерантності охоплює усі сфери суспільного життя нації: соціальну, релігійно-конфесійну, політичну, особистісну, міжетнічну. Поняття толерантності являє собою протилежність ворожості, антипатії, ненависті. Толерантність — це терпимість до чужих думок, вірувань, поведінки. Це повага або визнання рівності інших, відмова від домінування чи насильства. Важливою складовою є формування високого рівня толерантності в молодіжному середовищі бо такі постійні, цілеспрямовані зусилля створюють інформаційне поле, яке культивує в суспільстві настанову на згуртованість та співробітництво, на емоційну мобілізацію і злагоду культур.  Це також визнання легітимності законних інтересів іншого, що не розходяться з мораллю, і відвертість по відношенню до його досвіду, готовність до діалогу і до розширення власного досвіду. На міжнародному рівні до толерантності належить взаємна пошана різних культур і традицій. Визнання самоцінності інших культур полегшується, якщо увага спрямована не тільки на розділяючу основу, але й на об’єднуючий фактор, на загальнолюдські позиції: готовність допомагати, нести цивілізованість і чесність, словом те, що у різних суспільствах в різних епохах завжди визнавалося як етичні цінності.

      Учасникам конкурсу пропонується показати своє бачення налагодження зв’язків між молоддю з різних регіонів України, напрямків роботи, які є пріоритетними для студентського самоврядування в цій сфері. Організатори конкурсу не обмежують учасників у виборі теми есе в рамках зазначеного напрямку.

      За результатами конкурсу буде відібрано 10 переможців які здійснять ознайомчий візит до ВНЗ Львівської області.

      Останній термін подання матеріалів: 01 грудня 2017 року.

      Есе у вільній формі потрібно надіслати на електронну адресу – student.lugansk@gmail.com, з позначкою «Конкурс есе».

Проект «Молодь за взаєморозуміння та побудову атмосфери довіри задля кращого життя громад Донбасу» реалізується ГО «Студентське братство Луганської області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано