A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

До уваги фізичних осіб-підприємців

Дата: 06.09.2017 15:54
Кількість переглядів: 843

    

     

                     До уваги фізичних осіб-підприємців

    віднесених до першої групи платників Єдиного податку

     Добропільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області звертає увагу, що з 1 січня 2017 року фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, зобов'язані сплачувати єдиний внесок за місяць у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску. Відповідні періоди здійсненння підприємницької діяльності до страхового стажу зараховуються пропорційно до сплаченого єдиного внеску. У 2017 році мінімальний страховий внесок для фізичних осіб підприємців становить 704 грн. на місяць (3200*22%).

     Отже, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку, обов'язково є плата єдиного внеску у сумі не менше 352 грн. щомісяця.

    У разі сплати єдиного внеску у сумі 352 грн. за місяць страховий буде зараховано пропорційно, а саме 0,5  місяця, що в подальшому вплине на визначення права на пенсію за віком та її розмір, соціальні виплати.

   Для зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу як повний ямісць, необхідно сплатити за місяць єдиний внесок в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, тобто 704 грн. 

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано