A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Запрошуємо на майстер-клас з виготовлення квітки  маку.

Дата: 05.05.2018 10:33
Кількість переглядів: 1093

                                           Фото без опису
  

  З нагоди вшанування Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом в Другій Світовій війні запрошуємо всіх бажаючих 7 травня 2018 року о 14 00 на майстер-клас з виготовлення квітки  маку – символу загиблих воїнів, символу смутку, з атласної стрічки, який буде проведено спеціалістом  Шахівської сільської ради в актовій залі будівлі сільської ради.

                                               Історична довідка: 


  В українській міфології мак має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості, пишної краси, волі, гордості, сну, отрути, оберегу від нечистої сили, а також хлопця-козака, крові, смерті.

Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених річниці завершення Другої світової війни, у 2014 році, коли ми вперше приєдналися до європейської традиції відзначення Дня пам’яті та примирення. У ці дні в усьому світі прийнято прикрашати одяг червоним маком – символом скорботи про героїв, загиблих у двох кровопролитних світових війнах минулого століття. Але також він є прадавнім символом українського народу, який використовували як оберіг роду.

 
  Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.

 Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано