A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Легалізація заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій оплати праці.

Дата: 20.06.2018 13:05
Кількість переглядів: 670

 

 

  Проведення роз’яснювальної роботи з питань легалізації праці та заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості - одне з ключових напрямків роботи державних органів, у тому числі Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області та Добропільської ОДПІ.

  19 червня 2018 року перший заступник начальника Іван Якунін та заступник начальника Добропільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Марія Шаповалова взяли участь у виїзному семінарі  Добропільського  міського центру зайнятості на тему: «Легальна зайнятість», який було проведено для суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території Шахівської сільської ради.  

  Перший заступник начальника Добропільської ОДПІ Іван Якунін загострив увагу присутніх, що одним із обов’язків платників податків, відповідно до ст.16 Податкового кодексу України є сплата податків та зборів в строки та у розмірах, встановлених Кодексом та законами з питань митної справи. Детінізація трудових відносин та заробітної плати є одним з найважливіших питань, вирішення якого безпосередньо вплине на добробут кожного громадянина, об’єднаної територіальної громади та держави в цілому. Суспільство має усвідомити, що легалізація заробітної плати – гідне забезпечення майбутнього кожного з нас. Закликав присутніх зареєструвати підприємницьку діяльність шляхом державної реєстрації суб’єктами підприємницької діяльності.

  Заступник начальника Добропільського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Покровсько – Добропільського управління ГУ ДФС у Донецькій області Марія Шаповалова рекомендувала суб’єктам господарювання забезпечити  дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, нагадала порядок подання повідомлення про прийняття працівника на роботу, загострила увагу, що таке повідомлення слід подати до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним з таких способів:

- засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, ніж із п'ятьма особами.

 Представників бізнесу закликали працювати виключно в правовому полі з дотриманням вимог Конституції України, трудового законодавства, не позбавляти себе або найманих працівників соціального захисту.

 Також попередили про передбачену відповідальність за порушення трудового законодавства.

  Відвідувачі отримали відповіді на запитання з питань оподаткування, що виникли під час проведення семінару.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано