A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Митники Донеччини поповнили казну держави на суму понад 3,2 млрд гривень

Дата: 25.06.2018 15:12
Кількість переглядів: 523

                 ? ?µ?·???»?????°?? ???????????? ?·???±???°?¶?µ???? ?·?° ?·?°?????????? "?????????????? ???????µ?????????? ???????????????»?? ???°?·???? ???µ???¶?°???? ???° ???????? ???????°?? 3,2 ???»???? ?????????µ????"

 

   За п’ять місяців 2018 року  Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано понад 3 млрд 222 млн гривень.  У порівнянні з відповідним періодом 2017 року надходження до скарбниці країни від митників Донеччини зросли більше ніж в півтора рази.  За травень поточного року казна країни поповнилась майже на 629 млн гривень. Протягом січня - травня 2018 року спостерігається збільшення надходжень по всіх категоріях податків. Звичайно, лідером з наповнення бюджету залишається ПДВ, сума перерахувань якого до держбюджету склала 3 млрд 50 млн гривень. При цьому  зростання по відношенню до торічних показників склало 75%, або 1 млрд 315 млн грн (надходження ПДВ за січень - травень 2017 року - 1 млрд 735 млн гривень).

   Рівень перерахувань Донецькою митницею ДФС митних платежів у Державний бюджет України обумовлений зростанням обсягів імпорту  по групах товарів, що традиційно імпортуються найпотужнішими промисловими підприємствами області для власного виробництва: вугілля, мінеральні продукти, устаткування і обладнання. 

   За результатами аналізу торговельних операцій суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які здійснювали митне оформлення в Донецькій митниці ДФС продовж п’яти місяців 2018 року, встановлено, що основним торговельним партнером виступає Європейський Союз.  Товарообіг із країнами ЄС склав понад 1 млрд доларів. З них  більше 91%, або практично 951 млн дол., становлять експортні операції. Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами – членами  протягом січня – травня 2018 року в митниці видано 1453 сертифікати форми EUR.1. Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС: Польща, Румунія, Німеччина, Італія, Чехія.  У розрізі товарів найбільша кількість Сертифікатів видана на наступні: «свинець», «сплав свинцю» «частини прокатного стану», «скло листове прокатне», «аргон рідкий», «бензол сирий кам’яновугільний».

ГУ ДФС у Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано