A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

В центрі уваги служби зайнятості - налагодження й зміцнення співпраці з об’єднаними територіальними громадами

Дата: 28.08.2018 10:37
Кількість переглядів: 730

     Добропільський міський центр зайнятості активно долучається до процесу становлення та розбудови об’єднаної територіальної громади (ОТГ). Налагодження й розширення співпраці з ОТГ є пріоритетним завданням, що дозволяє наблизити послуги служби до місцевих роботодавців та жителів громади, які шукають роботу.

    Саме тому у січні 2017 року укладено угоду про співпрацю між Шахівською ОТГ та Добропільським міським центром зайнятості, затверджено графік прийомів громадян спеціалістами служби зайнятості. У 2018 році вже проведено 4 виїзні профорієнтаційні заходи для молоді та населення та 23 прийоми громадян сіл Шахове, Володимирівка, Никанорівка, Нове Шахове,  де населенню надано 692 послуги.

   Завдяки проведенню фахівцями центру зайнятості заходів на території громади, населення отримує інформацію з перших уст щодо інноваційних підходів у роботі служби зайнятості та володіє оперативною інформацією щодо актуальних вакансій в регіоні.

      Найбільше жителі громади цікавляться питаннями можливості здобуття нової професії за направленням центру зайнятості чи отримання ваучера на навчання з метою  підтримання своєї  конкурентоспроможності на ринку праці. Також їх цікавлять питання призначення допомоги по безробіттю, її розміру та тривалості виплати.

     Сьогодні є результати спільної роботи зі службою зайнятості. Окрім щотижневого прийому громадян, відповідно до укладених договорів на проведення громадських робіт, безробітні (1 особа) надають послуги із супроводу, догляду, обслуговування осіб з інвалідністю, осіб похилого віку або тимчасово непрацездатних мешканців громади та працюють (41 особа) по благоустрою та озеленення територій населених пунктів, кладовищ, зон відпочинку, придорожніх смуг та профінансовано за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття України 4482 грн. та 85467 грн.

      На теперішній час Шахівський сільський голова Володимир Миколайович  Кучеріненко розглядає питання розширення видів громадських, зокрема, у соціальному напрямку, а саме інформування населення щодо недопущення порушень громадського порядку що є корисним та соціально значимим для мешканців громади. Питання організації громадських робіт  на постійному контролі, адже  це сприяє залученню непрацюючого населення до продуктивної зайнятості.

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано