A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

За допомогою пересувної лабораторії на території Шахівської сільської ради було перевірено стан атмосферного повітря

Дата: 18.09.2018 11:17
Кількість переглядів: 539

Фото без опису
  Фахівці департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації та Краматорської ЛСЗА Донецького РЦГМ продовжують проводити дослідження впливу діючих джерел забруднення на стан атмосферного повітря за допомогою пересувної лабораторії.

  Треба відзначити, що атмосферне повітря –динамічна система, на розсіювання викидів, згідно законам турбулентної дифузії. суттєво впливає стан атмосфери, розміщення підприємств і джерел викидів (висота джерела, діаметр гирла тощо), особливості місцевості, фізичні та хімічні властивості забруднюючих речовин, що викидаються.

    Для вірного розуміння наведених результатів спостереження треба знати, яким чином оцінюється вплив забруднювачів на людину.

   Основним критерієм якості атмосферного повітря є гранично допустима концентрація (ГДК) забруднюючої речовини. Для визначення якості атмосферного повітря послуговуються двома ГДК – максимально разовою (ГДК м.р.) і середньодобовою (ГДК с.д.).

 Середньодобова гранично допустима концентрація (ГДК с.д.) – характеристика небезпечності шкідливої речовини, встановлена для попередження загальнотоксичного, канцерогенного, мутагенного та інших впливів речовин на організм людини разі довгострокового перебування людини в такому середовищиі. Така характеристика отримується на основі багаторазовіх цілодобових спостережень

  В нашому випадку рівень забруднення оцінювався в порівнянні з ГДК максимально разовою (ГДК м.р.), яка є основною характеристикою небезпечності шкідливої речовини, при короткотривалому впливі ( 20 хв.) атмосферних домішок.

    За результатами вимірювання вмісту оксиду вуглецю (СО), оксидам азоту (NO, NO2), сірчистого ангідріду (SO2), аміаку (NH3), сірководню (H2S), пилу (загального та фракціям РМ 10.0, РМ 2.5) було складено протокол, який буде надано пізніше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано