A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

На Донеччині податковою міліцією ліквідовано «конвертаційний» центр з обігом більше 350 млн гривень

Дата: 12.10.2018 12:44
Кількість переглядів: 816

 

   У жовтні поточного року співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Донецькій області при участі співробітників спецпідрозділу податкової міліції ДФС України, який залучений до складу Об’єднаних сил, за процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області у ході проведення заходів в межах кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) та ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України, викрито групу осіб, дії якої були спрямовані на надання послуг із пособництва в ухиленні від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку для підприємств реального сектору економіки, зареєстрованих на території Харківської, Луганської, Одеської та Київської областей. Діяльність «конвертаційного» центру здійснювалась на території Донецької області.

    Для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили (зареєстрували) та придбали корпоративні права 67 СГД. На рахунки підконтрольних фігурантам компаній реально діючі підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги). У подальшому ці кошти знімалися готівкою та разом із підробленими первинними документами передавались замовникам послуги конвертації (вигодонабувачам) за винятком 10-13%, що слугували винагородою вказаної групи осіб.

   Таким чином, протягом 2016-2018 років було проконвертовано більше 350 млн гривень.

  За результатами обшуків офісних та складських приміщень «конвертаційного» центру, місць мешкання учасників групи податковою міліцією виявлено та вилучено грошових коштів на загальну суму 994 тис. грн, банківські картки, тютюнові вироби на суму 1440 тис. грн, 24 печатки СГД, офісну техніку, носії інформації, мобільні телефони, документи бухгалтерського та податкового обліку, чорнові записи. Накладено арешт на 138 банківських рахунків у 7 банківських установах та на залишок ліміту ПДВ на рахунках Держказначейства на суму 20,7 млн гривень.

Слідство триває.

ГУ ДФС у Донецькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано