A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Добропільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області повідомляє

Дата: 26.11.2018 10:52
Кількість переглядів: 642

   Фото без опису

   Добропільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області повідомляє про розширення послуг, які можливо отримати за допомогою сервісу веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, а саме: функціонування кабінету страхувальника (роботодавця), в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників, про правильність подання звітності тощо.

   У кабінеті можна переглянути інформацію стосовно сплати єдиного соціального внеску, у тому числі щодо заборгованості суб’єкта господарювання з цього виду платежу до Фонду. Якщо є порушення прав працівників, у кабінеті відображається інформація, скільки застрахованих осіб з вини роботодавця не одержали зарахування певного періоду до страхового стажу.

   Окрім того, у кабінеті також містяться дані звітності щодо нарахування єдиного соціального внеску. Зокрема, роботодавець може бачити зауваження до звітів та рекомендації щодо усунення неточностей.

   Ще одна функція, яка стає доступною для страхувальника у його кабінеті, - це можливість отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняних листів). До цього часу первинні дані для розрахунку - страховий стаж та розмір заробітної плати - надавали самі працівники. Для цього вони звертались до територіальних управлінь Пенсійного фонду України за необхідними довідками з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Тепер процедура отримання необхідних відомостей значно спрощується.

   Увійти до кабінету роботодавець може, використовуючи електронний цифровий підпис.

   Нагадаємо, раніше Пенсійний фонд України запровадив сервіс СМС- інформування для застрахованих осіб та пенсіонерів, а також можливість отримання довідок, достовірність яких підтверджується QR-кодом.

   За допомогою СМС-повідомлень Пенсійний фонд інформуватиме громадян про результати розгляду звернення за призначенням, перерахунком, та поновленням пенсії; про утримання з пенсійної виплати та про припинення виплати пенсії; про необхідність звернення до Пенсійного фонду України для підтвердження даних про особу, 'про сплату страхових внесків та розмір страхового стажу.

Підключення сервісу СМС-інформування можливо або шляхом особистого звернення до територіального управління Пенсійного фонду України, або за допомогою активації послуги в особистому кабінеті веб- порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Після успішного налаштування сервісу за декілька хвилин на телефон надійде СМС- повідомлення про підтвердження реєстрації.

   Щодо отримання довідок через веб-портал Пенсійного фонду України варто знати, що у такий спосіб можна отримати наступні електронні документи з QR-кодом:

  • довідку про доходи пенсіонера для визначення субсидій;
  • довідку про доходи пенсіонера;
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5);
  • витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

   Зазначені електронні документи дійсні для оформлення субсидій, документів у центрах надання адміністративних послуг, посольствах та консульських установах, пред’явлення в банківських установах, органах фіскальної служби, виконавчої служби, територіальних органах міграційної служби тощо.

   Електронний документ з QR-кодом, підписаний електронним цифровим підписом Пенсійного фонду України згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано