A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ІВАННА СМАЧИЛО: ТОП-ДОСЯГНЕННЯМ МІНЮСТУ У 2018 РОЦІ СТАЛА СИСТЕМНА БОРОТЬБА З ДОМАШНІМ НАСИЛЬСТВОМ ТА БУЛІНГОМ

Дата: 19.02.2019 15:38
Кількість переглядів: 538

У 2018 році в Україні вдалося досягти значного прогресу в законодавчому посиленні ефективнішої протидії домашньому насильству, цькуванню дітей у навчальних закладах та поза ними. Також ефективно розвивається система безоплатної правової допомоги.  Про це заступник Міністра юстиції України Іванна Смачило розповіла під час панельної дискусії "Мін‘юст та міжнародні партнери - втілюємо зміни разом. Результати 2018".

«Права людини – це людські правила записані словами. У нашій щоденній роботі є безліч слів, понять і термінів. Але жодне юридичне слово не варте нічого, якщо вони не підкріплена діями та результатами.  Саме наша робота визначає головний критерій успіху – збільшення рівня захисту прав українських громадян, - наголосила у виступі Іванна Смачило. -   Ми, Міністерство юстиції, разом з іншими міністерствами та громадськістю впроваджували нові слова та терміни в українську законодавчу реальність. Ми змушували виконувати вже діючі норми законодавства. Ми розповідали людям про їхні права. Ми безпосередньо допомагали їх захищати.

 Вперше в Україні ухвалений спеціальний закон України щодо протидії булінгу  (цькуванню).  Закон ще тільки почав діяти, а результати вже є. Маємо перші прецеденти - судові рішення про притягнення до відповідальності кривдників та їхніх батьків за виявлені факти булінгу.  Ми вже отримуємо слова вдячності від українських батьків. Вони бачать зрушення і просять нас не зупинятися, а поглиблювати роботу в тому напрямку.  У 2018 році ми впровадили стратегічно важливі і переломні речі у боротьбі з домашнім насильством. Вдалося досягти ухвалення та імплементації жорсткого і ефективного законодавства щодо протидії домашньому насильству.  З 2018 року безоплатну вторинну правову допомогу отримують усі постраждалі від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.»

 

Джерело: Міністерство юстиції України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано