A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Інформація щодо спалаху африканської чуми свиней у Волновахському районі Донецької області.

Дата: 10.04.2019 09:04
Кількість переглядів: 514

Фото без опису

 

Добропільське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє про  випадок захворювання африканською чумою свиней (АЧС) зафіксований у Волновахському районі Донецької області 4 квітня цього року. Вогнище хвороби виникло на території приватного домогосподарства, де  перебувало 30 голів свиней. У числі тварин на цьому подвір'ї  знаходилася свиноматка з 10 поросятами. Після того як четверо тварин пали, інших 26 довелося знешкодити.  За словами керівника управління Держпродспоживслужби, джерело АЧС було встановлене відразу - ним стали харчові відходи з військової частини.   На даний час  встановлено карантин щодо АЧС  та  вживаються   організаційні, ветеринарно-санітарні   та   господарчі   заходи    з   ліквідації    АЧС.      

     Добропільське районне управління ГУ Держпродспоживслужби попереджає про можливу небезпеку для поголів'я свиней, що вирощуються в домашніх господарствах. Вона полягає в тому, що на місцеві стихійні ринки можуть привезти свинину із зараженої вірусом території.  Тому  зайвий раз просять жителів купувати тільки перевірену м'ясну продукцію в магазинах або на ринках, де працює ветконтроль. Також використовувати  на корм свиням харчові відходи тільки після тривалої термічної обробки або готові кормо суміші  для тварин промислового виробництва. Переміщення с/г тварин та продукції тваринництва необхідно здійснювати при наявності супровідних ветеринарних документів.

       Також нагадуемо, що компенсацію за знешкодження поголів’я свіней при спалаху АЧС можливо отримати тільки на ідентифіковане поголів’я.  Для здійснення процедури ідентифікації та реєстрації тварин або отримання ветеринарних документів необхідно звертатись до Добропільської районної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою:   Добропільський район,  сел. Святогорівка,  вул. Привітна, 21.

 

Адміністрація Добропільського  районного управління ГУ  Держпродспоживслужби в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано