A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

БЕЗПЕКА ВІДПОЧИНКУ ПІД ЧАС ТРАВНЕВИХ СВЯТ.

Дата: 25.04.2019 10:43
Кількість переглядів: 516

 

 

Як свідчить досвід попередніх років, саме під час свят збільшується кількість надзвичайних подій, пожеж, а також нещасних випадків.

Одними з найулюбленіших місць відпочинку громадян під час свят є паркові зони, лісосмуги та відкриті території біля водойм. Тому, рятувальники попереджають:

- слід дуже відповідально поставитись до вибору належного місця для розведення вогнища на природі. Не можна розпалювати багаття поблизу звисаючих крон дерев, у хвойних молодняках та серед сухого очерету;

-  потрібно очистити обране для багаття місце від сухої трави, листя, гілля або інших легкозаймистих матеріалів;

- в жодному випадку не можна залишати вогнище без нагляду або покидати місце відпочинку, доки не будете впевнені, що вогонь загашено. Іскра від погано залитого багаття, може стати причиною виникнення масштабної пожежі;

-  збираючись додому, не забувайте правильно загасити вогонь.

Також, нагадуємо Вам правила поведінки на воді. Адже, купальний сезон вже не за горами. За традицією, найсміливіші починають купатись у водоймах з 1 травня. Але, температура води ще не відповідає потребам людського організму. Купання у такій холодній воді може призвести до загального переохолодження організму, запалення легенів або судоми. Різкий перепад температури може спричинити навіть серцевий напад. Не залишайте дітей без нагляду біля водойм.

Будьте уважними та обережними під час відпочинку на природі. Дотримуйтесь правил безпеки і не наражайте на біду ані себе, ані своїх близьких, ані навколишнє середовище. Пам'ятайте, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї! Цінуйте своє здоров’я та життя, і нехай свята залишать тільки приємні спогади!

19- ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано