Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Міжрегіональний форум для громад Донецької та Луганської областей «Створення Центрів безпеки громадян та започаткування добровольчого пожежного руху».

Дата: 22.07.2019 15:15
Кількість переглядів: 587

   Фото без опису

 

  11-12 липня 2019 року в Святогірську відбувся міжрегіональний форум для громад Донецької та Луганської областей «Створення Центрів безпеки громадян та започаткування добровольчого пожежного руху». Дводенний тренінг проходив у межах реалізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Участь у заході взяли представники Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».  

Присутні познайомились зі Стратегією реформування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, про плани розповів Віктор Вітовецький, начальник відділу забезпечення впровадження реформи органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС України. З 2015 року працюючи в Донецькому обласному управлінні ДСНС, він стояв у першоджерел пілотного проекту зі створення Центрів безпеки

Досвідом створення Центрів безпеки в громадах ділились керівники Миколаївської міської, Черкаської селищної, Шахівської сільської ОТГ з Донеччини. Вони розповіли присутнім про два формати організації роботи Центрів безпеки в ОТГ. Один з них передбачає повністю нове будівництво модульного Центру безпеки в тих громадах, де раніше ніколи не було пожежної частини. Другий варіант – капітальний ремонт та технічне переоснащення діючої пожежної частини, з новою сутністю будівлі, де тепер розміщується й поліцейська станція. Такий формати обрали в Миколаївській, Сіверській міських ОТГ. За тим же принципом відкрили Центр безпеки у Святогірську.

Під час дискусії говорили про можливості започаткування добровільного пожежного руху в Донецькій та Луганській областях, познайомились з досвідом роботи міжнародних організацій та благодійних фондів на сході України.

 

 

Джерело: Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано