A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Сплачуєте податковий борг -правильно заповнюйте платіжні документи!

Дата: 16.09.2019 10:14
Кількість переглядів: 403

 

 

Покровсько – Добропільське управління  ГУ ДПС у Донецькій області звертає увагу платників, що нараховані і сплачені суми податків, зборів та інших платежів до бюджетів, ЄСВ обліковуються в інтегрованих картках платників (ІКП), які відкриваються органами ДПС за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

 Для того, щоб сплачена сума вірно відобразилася в ІКП платника податків, необхідно чітко дотримуватись вимог наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666 (із змінами) «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів». В цьому Порядку в доступній формі описано як правильно заповнювати поле платіжного документа «Призначення платежу». Звертаємо увагу! Саме поле «Призначення платежу» використовується для обліку сплачених сум в ІС «Податковий блок» для ідентифікації платника податку та занесення сплаченої суми до його ІКП.

Платіжний документ при погашенні податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску заповнюється наступним чином:

 

*;140; ХХХХХХХХХХ; роз’яснювальна інформація про призначення платежу, де

 

«*» - службовий код


«;» - обов’язковий символ


«140» – код виду сплати відповідно до Порядку 666 надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску


«;»- обов’язковий символ


ХХХХХХХХХХ – код платника (ЄДРПОУ для юридичної особи, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) для фізичної особи).

Саме до ІКП платника з цим кодом буде зарахована сплачена сума платежу.. Вищезазначені вимоги обов’язкові при заповненні платіжних документів, в тому числі при сплаті через банківські термінали, системи Інтернет-банкінгу. Перевіряйте та вимагайте від операторів-касирів банків, поштових відділень вірного заповнення поля «Призначення платежу».

 

Покровсько-Добропільське управління

ГУ ДПС у Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано