A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Добропільчанам – про новацїї законодавства під час семінару

Дата: 06.02.2020 13:12
Кількість переглядів: 377

 

 

 

Фото без опису

   Актуальні питання оподаткування стали предметом обговорення під час семінару у м. Добропілля, проведеному фахівцями Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області для платників податків – юридичних осіб.

   Податківці наголосили, що при формуванні звітності за 2019 рік слід врахувати зміни до податкової декларації з податку на прибуток, внесені наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2019 № 481.

   Також, зазначили, що Законом України від 18 грудня 2019 року №391-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку» внесено зміни, у т.ч. і до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 (далі – Закон), яким встановлено, що суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, що не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів, передбачених ст.15 цього Закону, не подають. Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального. Зазначені зміни набрали чинності з 29 грудня 2019 року. 

   Державні службовці нагадали, що відповідно Закону України від 14 грудня 2019 року № 294 «Про внесення змін до бюджетного кодексу України" плата за ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним, зберігання пального та оптової торгівлі пальним зараховується до місцевого бюджету за місцем здійснення діяльності чи місцем зберігання пального. Щорічна плата за ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним складає 2000 грн., ліцензія на зберігання пального - 780 грн.      

   Не оминули увагою і таке важливе питання, як легалізація найманої праці. Зазначили, що наразі тривають спільні заходи державних органів, які проводяться на виконання доручення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука «Про вжиття заходів щодо детінізації зайнятості в сфері торгівлі товарами і послугами». Нагадали про порядок прийняття працівників на роботу та застерегли щодо штрафних санкцій за порушення податкового законодавства та законодавства про працю.

 

Покровсько-Добропільське управління

ГУ ДПС у Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано