A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Важливо: оподаткування доходів, отриманих від реалізації сільгосппродукції

Дата: 06.02.2020 13:32
Кількість переглядів: 399

 

 

   Особисте селянське господарство - це, зокрема, господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків.

   Фахівці Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області нагадують, що перелік доходів, які включаються до загального місячного (річного) доходу платника податку, визначено п.164.2 ст.164 Податкового Кодексу України (далі - Кодекс). Не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізичної особи (не підлягають оподаткуванню) доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України, для ведення особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 гектари. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Кодексу, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), які не використовуються (здаються в оренду, обслуговуються), не враховуються.

   Якщо розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці третьому п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Кодексу, перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

     Враховуючи зазначене, якщо фізичною особою отримано доходи в результаті обробітку земельних ділянок, які перевищують норми, встановлені п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Кодексу, та з яких не утримано податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, така фізична особа зобов’язана подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податкові зобов’язання у визначений законодавством строк.

        Також звертаємо увагу громадян, які мають у власності транспортні засоби спеціального призначення( трактори, самохідні шасі, зернозбиральні комбайни, дорожно –будівельну техніку та інші механізми) - Ви також зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податкові зобов’язання у визначений законодавством строк за доходи, отримані від надання послуг вищевказаними транспортними засобами.

  Шановні сільськогосподарські товаровиробники, громадяни, які власними силами обробляють земельні ділянки та громадяни, які мають у власності транспортні засоби спеціального призначення, задекларуйте свої доходи!

 

Покровсько-Добропільське управління

ГУ ДПС у Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано