A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

22 травня Міжнародний день біологічного різноманіття

Дата: 20.05.2020 14:53
Кількість переглядів: 519

Біорізноманіття можна побачити скрізь навколо нас, і ми самі є його частиною. Біорізноманіття складно визначити кількісно, оскільки існує безліч мікроскопічних організмів і видів, що живуть приховано або просто ще не відкритих. На сьогоднішній день в світі зареєстровано приблизно 1,9 млн. видів живих істот, але це лише верхівка айсберга.

Організація Об'єднаних Націй оголосила  для підвищення розуміння та обізнаності людства з питання біорізноманіття. Цю дату було обрано адже 22 травня 1992 року відбулося прийняття тексту Конвенції про біологічне різноманіття.

Кожного року День біорізноманіття має свою тему, що обирається секретаріатом Конвенції.

Цьогорічною темою є  гасло «Наші рішення - в природі».

Незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми повністю залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та, зрештою, притулком. Гасло «Наші рішення - в природі» підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою.

На території Шахівської громади розташований ботанічний заказник»Гектова балка».Флористичний склад якого налічує 297 видів,7 із яких занесені до Червоної книги України. Найзнаменитішою є «Півонія тонколиста» (народна назва Воронець).В минулому році започаткували фестиваль «Квітка Донбасу» присвячений збереженню воронців так як їх залишилось дуже мало.Також в заказнику проводять толоки,збирають сміття.

В цьому році напередодні  Міжнародного дня біологічного різноманіття в заказнику встановили дерев’яну скульптуру з годівничкою для птахів.

Взагалі то згадувати про природу треба не тільки на свята,а кожного дня .Оберігайте природу та слідкуйте за собою.Залиште чисте довкілля для майбутніх поколінь!!!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано