A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Портфоліо кар’єрного просування – сучасний інструмент самопрезентації

Дата: 16.06.2020 09:34
Кількість переглядів: 1402

Фото без опису

Актуальність створення власного унікального портфоліо з кожним днем невпинно зростає, адже конкуренція серед шукачів роботи збільшується і зацікавити роботодавця стає дедалі складніше. Тому 15 червня фахівчиня Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Нижник провела вебінар «Удосконалення власного портфоліо», аби допомогти шукачам роботи опанувати навички складання якісного портфоліо кар’єрного просування.

На вебінарі обговорювалися основні тенденції складання портфоліо, його зміст та принципи оформлення. Також фахівчиня розповіла про методи розповсюдження даного інструменту самопрезентації та наголосила на його перевагах - унікальності, можливостях використати творчий підхід у оформленні та розмістити більше інформації, аніж у звичайне резюме. Наприклад,  портфоліо можна доповнити сертифікатами, дипломами, грамотами та іншими документами, що підтверджують отримані Вами знання або участь у конкурсах, лекціях тощо. Якщо ж наразі таких надбань немає, то відтепер у всіх клієнтів служби зайнятості з’явилась унікальна можливість підвищити рівень своїх знань, завдяки освітнім платформам "Coursera", "Prometheus" та Освітньому порталу ДСЗ.

Не проґавте шанс підвищити свій професійний рівень та стати на крок ближче до бажаної роботи

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Життя наче гойдалка: то знесе на височінь, то опустить до землі, підкидаючи щоразу свіжі виклики. Ось і зараз, під час розгулу коронавірусної інфекції, мусимо швидко пристосовуватися до змін. Звісно, аби у період пандемії вберегтися від небезпеки, слід залишатися вдома. Рекомендуємо цей час провести продуктивно, використовуючи інтернет-ресурси державної служби зайнятості. За допомогою онлайн-сервісів безробітні, працедавці, учнівська молодь дистанційно можуть озброїтися потрібною інформацією, дізнатися багато корисного та цікавого у сфері працевлаштування.

Для прикладу, на вебсторінці Львівського обласного центру зайнятості https://lviv.dcz.gov.ua пошуковці місця праці мають змогу ознайомитися з найбільшою базою вільних робочих місць і вакантних посад, самостійно пройти тестування. Їм також стане у нагоді «Електронний кабінет шукача роботи» (www.dcz.gov.ua/cabinet). Сервіс дає змогу створити резюме, підібрати роботу, ознайомитися із можливостями професійного навчання, нарахування та виплати допомоги з безробіття тощо.

Для представників кадрових служб фірм і компаній діє «Електронний кабінет роботодавця» (www.dcz.gov.ua/cabinet), що дозволяє оптимізувати витрати часу для відвідування центрів зайнятості та більш активно взаємодіями з консультантами. Користувачі ресурсу мають змогу переглянути реквізити підприємства, що є у базі служби зайнятості, стан укомплектування вакансій, кількість направлень претендентів на роботу, стан виконання договорів, дистанційно подати звітність про потребу в працівниках. А ще – вивчити резюме потенційних працівників, щоби знайти серед них найбільш достойних кандидатів для укомплектування вакансій.

Період вимушеного карантину можна використати для самоосвіти та навчання, що в подальшому полегшить процес пошуку роботи. До уваги користувачів Всемережжя – відеосемінари з питань зайнятості, підвищення мотивації, розвитку компетенцій та ін., які можна переглянути на «Освітньому порталі ДСЗ» за посиланням skills.dcz.gov.ua. Ця платформа призначена для отримання інформації про ринок праці, вимоги роботодавців до претендентів на роботу, правила та норми складання сучасних документів, що супроводжують процедуру пошуку роботи, зокрема, резюме та супровідний лист.

На цьому ж ресурсі є можливість пройти такі курси як «Здобуття робітничих професій у навчальних закладах ДСЗ», «Створення резюме на сайті», «Як започаткувати власну справу», «Як знайти роботу своєї мрії», отримати поради щодо поведінки на співбесіді, тонкощів ведення телефонної розмови з працедавцем тощо. Усі навчальні програми, розміщені на сайті, у безкоштовному доступі. Зручний інтерфейс забезпечує швидкий пошук інформації в розділах: «Для роботодавців», «Для населення», «Для працівників ДСЗ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано