A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Ні – пакетам! 3 липня – День відмови від поліетилену.

Дата: 03.07.2020 09:22
Кількість переглядів: 404

Сьогодні всі українці мають нагоду стати частиною позитивних змін, долучившись до акції «День без поліетилену» і відмовившись від використання таких поширених у побуті і таких руйнівних для навколишнього середовища пакетів. Хоча б на день.

3 липня – Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів або International Plastic Bag-Free Day, до якого приєдналася Україна

Мета акції – сформувати нову екологічну поведінку, спробувати у повсякденному житті застосувати модель поведінки, притаманну для жителів ЄС, а також сприяти популяризації доступних екологічних рішень на заміну поліетилену серед покупців товарів у магазинах.

За даними ООН, пластикові пакети розкладаються близько 1000 років, тоді як використовуються в середньому тільки 12 хвилин. Щохвилини люди використовують близько 10 мільйонів пакетів. Щороку – близько 5 трильйонів.

Використані пакети знаходять на гірських вершинах і в найглибших западинах океанів, вітри розносять їх вулицями і лісами. Щороку тисячами гинуть тварини і птахи, які ковтають шматки цього одного з найпоширеніших видів пластикових відходів.

https://www.youtube.com/watch?v=F1rt43GVNPU 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано