A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

КОРОНАВІРУС – ЗАГРОЗА ДЛЯ ЛЮДСТВА

Дата: 08.07.2020 14:00
Кількість переглядів: 516

 

Станом на 8 липня в Україні підтверджено 50414 випадків СOVID-19, з них 23119 одужали, 1306 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 807  випадків.

          За весь час пандемії на підконтрольній Україні частині Донецької області  зареєстровано  713 видків COVID-19. З них 257 осіб одужали, 10 – померли. На лікуванні залишається 446 пацієнтів. За минулу добу у Донецькій області виявлено 27 хворих на COVID-19.  23 інфікованих зафіксовано у Слов’янську, 3  випадки у Маріуполі та 1 випадок у  Бахмуті. В Славянському  психоневрологічному інтернаті, де відбувся спалах з короновірусу хворіють 278 людей. 

          У зв’язку  з фіксуванням  росту кількості нових хворих на коронавірус  в Україні   подовжений  «адаптивний» карантин до 31 липня. «Адаптивний» карантин означає, що  обмежувальні  заходи, будуть застосовані тільки в окремих  регіонах де відбулось  загострення епідеміологічної ситуації, а не по всій країні.

На цей час девять регіонів України не відповідають критеріям ослаблення  протиепідемічних заходів. Донецька область згідно даних МОЗ також поки не готова до ослаблення карантину, більш того  у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації карантин посили. Відповідне рішення прийняла Донецька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

          Пандемія коронавірусу вирує по всьому світу, але багато людей як і раніше не розуміють, що з себе представляє COVID-19, наскільки ця хвороба небезпечна, а також не розуміють, що конче необхідно захищати себе і близьких людей  від зараження цією небезпечною хворобою.

          Ознаки коронавірусу можуть  проявлятися без гострих симптомів, або  бути  схожими на гострі респіраторні вірусні інфекції,  через що багато хворих не звертаються до лікаря і таким чином являються розповсюджувачами  коронавірусу.   

Ви повинні знати, що не існує специфічного противірусного лікування, яке ефективно впливає на COVID-19. Хворим надається медична допомога у вигляді симптоматичного лікування, для полегшення стану та прискорення одуження. Відсутність вакцини, специфічних ліків, швидке розповсюдження інфекції робіть COVID-19 особливо небезпечною хворобою. Смертність від COVID-19 вище, ніж від грипу. Коефіцієнт летальності від коронавірусу становить 3-4%. Для сезонного грипу летальність зазвичай значно нижча 0,1%.

          Пам’ятайте: нехтування засобами індивідуального захисту, соціальною дистанцією та іншими правилами, запровадженими МОЗ  призводить до  підвищення захворюваності на COVID-19.

Не наражайте себе і своїх близьких на небезпеку, мінімізуєте ризик інфікування на коронавірус!

 

Відділення організації

епідеміологічних досліджень

Добропільськоїх міськрайонної філії

ДУ «ДОЛЦ МОЗ України»                                                 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано