A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ: КЛЮЧ ДО НОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ

Дата: 17.08.2020 13:03
Кількість переглядів: 496

Фото без опису

 

Цей документ працює в Україні вже не перший рік, однак досі не всі пенсіонери знають про його переваги. А переваги електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) очевидні: це зручність і практичність, надійна захищеність персональних даних і коштів, багатофункціональність і широкі можливості використання державних електронних електронних сервісів.

Кожен пенсіонер під час оформлення документа, що підтверджує його статус, сам обирає зручний для себе форомат посвідчення: у звичайному паперовому вигляді або сучасного зразка – у формі пластикової картки.

Зручний формат. Порівняно зі звичними паперовими посвідченнями, карткове значно зручніше й практичніше у використанні: завдяки компактному розміру воно легко поміщається в гаманці, із часом не протирається і стійке до зовнішніх ушкоджень.

Багатофункціональність. Окрім функції документа, що підтверджує особу пенсіонера і містить персональну інформацію про нього, електронне пенсійне посвідчення виконує роль банківської картки, на яку надходять щомісячні виплати і за допомогою якої можна здійснювати фінансові розрахунки. Також карткою ЕПП зручно розраховуватися через термінали в магазинах, аптеках, у багатьох з яких за розрахунок карткою передбачено знижки, а також здійснювати банківські операції та безготівкові платежі чи поповнювати готівковими коштами карткові рахунки. Також можна оперативно розраховуватися за комунальні послуги, зокрема онлайн,не виходячи з дому. Електронне посвідчення, як і класичне паперове, надає власникові право користуватися всіма пільгами, що належать йому як пенсіонерові.

Оперативне інформування про надходження пенсійних коштів. Електронне пенсійне посвідчення дає змогу одержувати пенсію вчасно й у зручний час: про надходження коштів на картковий рахунок пенсіонер дізнається відразу через смс-інформування банку і не гає часу на відвідання банківського чи поштового відділення для отримання цієї інформації.

Доступність державних електронних сервісів. Оскільки електронне пенсійне посвідчення містить кваліфікований електронний підпис, який офіційно ідентифікує особу, пенсіонер не виходячи з дому може повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами:подавати заяви й отримувати в електронному вигляді необхідні документи від державних органів Пенсійного фонду.

Після авторизації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/) власник електронного пенсійного посвідчення може отримувати відомості з власної пенсійної справи, дізнаватися про здійснені нарахування і перерахунки, подавати заяви і звернення, запити на формування потрібних довідок й отримувати їх в електронному вигляді, тобто користуватись усім спектром наявних послуг.

Захищеність інформації та грошей. Персональну інформацію про власника електронного пенсійного посвідчення надійно захищено, так само як і кошти, що зберігаються на картковому рахунку. У разі викрадення такого посвідчення пенсіонер має змогу оперативно заблокувати картку, безплатно зателефонувавши в банк. Власники карткових посвідчень можуть бути впевненими в безпеці своїх грошей навіть більше, ніж коли зберігають їх удома.

Отримати електронне пенсійне посвідчення може кожен пенсіонер – і той, хто вперше оформлює пенсію, і той, кому пенсію вже призначено. Наявне паперове посвідчення можна замінити на документ нового зразка. Водночас перехід на електронний формат посвідчення не є обов’язковим, посвідчення, видані раніше, залишаються чинними.

Наголошуємо, що отримати електронне пенсійне посвідчення може будь-який пенсіонер і ця послуга завжди буде безкоштовною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано