A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

В Шахівській громаді відбувся запуск руху «Добровольців–вогнеборців»

Дата: 19.07.2017 16:41
Кількість переглядів: 681

Добровільне формування цивільного захисту є тимчасовим добровільним об’єднанням громадян, що утворюється для вчасного реагування на надзвичайні ситуації (в тому числі – пожежі) на випадок загрози їх виникнення для виконання допоміжних робіт.

З метою розвитку руху «Добровольців – вогнеборців» 14 липня мешканці Шахівської об’єднаної територіальної громади отримали можливість детальніше дізнатися, хто такі добровольці - вогнеборці. Для маленьких відвідувачів у цей день співробітниками 19-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області була влаштована грандіозна інтерактивна програма. Цікаві конкурси, вікторини, розіграш призів, а також змагання «Ігри добровольців - вогнеборців» - все це дозволило маленьким мешканцям громади ближче познайомитися з роботою Центрів безпеки і Служби порятунку.

Загально відомо, що діти – то є наше майбутнє. І саме малечі співробітники Служби порятунку завжди приділяють особливу увагу, піклуються про них та боронять від всіляких бід. І це вже стало доброю традицією – навчати дітлахів правилам пожежної безпеки за допомогою різноманітних конкурсів, вікторин, змагань та ігор.

Близько півсотні дітлахів були присутні на цьому феєричному дійстві. На сьогодні, є вкрай важливо, щоб кожна дитина відчувала себе захищеною та розуміла, що рятувальники турбуються про неї та прагнуть, аби вона мала щасливе дитинство. Малеча мала змогу показати свої найкращі сторони – чи то у спортивному запалі, чи то у кмітливості, чи то у витривалості. Переможці наприкінці свята отримали пам’ятні сувеніри. Підлітки також мали можливість взяти участь у змаганнях. Кожен бажаючий мав змогу побути справжнім рятувальником. Надягання спеціального одягу на швидкість, гасіння умовної пожежі, збивання м’ячиків за допомогою справжнього пожежного ствола та евакуація постраждалого – хоробрі хлопці та дівчата добре впоралися з усіма конкурсами. Дітвора з радістю приймала участь у змаганнях та конкурсах, але ще з більшою цікавістю спостерігала вона за виставою, яку влаштували співробітники ДСНС.

Це було справжнє свято дитячої посмішки. Скрізь лунав веселий дитячий сміх, світилися щасливі маленькі оченята – це все були яскраві ознаки того, що захід не минув даремно. Окрім вельми необхідних та корисних знань та навичок, діти отримали величезний заряд позитивної енергії та неймовірних емоцій.

В Шахівській громаді відбулося не тільки свято з набору добровольців-вогнеборців та весілля рятівника Центру безпеки. Бажаємо Станіславу та Яні щасливого подружнього життя, мирного неба та багато маленьких добровольців-вогнеборців.

В Донецькій області відбувся запуск руху «Добровольців–вогнеборців».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано