A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Оформлення трудових відносин за період виконання роботи без укладення трудового договору

Дата: 05.10.2020 09:01
Кількість переглядів: 4487

 

 

Добропільське об’єднане управління ПФУ Донецької області нагадує, що на виконання доручення Прем’єр – міністра України від 17.02.2020 № 6698/0/1-20 про вжиття заходів щодо детінізації ринку праці, протягом жовтня – листопада 2020 року буде проводитись роз’яснювальна робота щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин серед суб’єктів господарювання які здійснюють діяльність у сферах «Транспорт» та «Кур’єрська доставка».

 

Нагадуємо, що використання незадекларованої праці – грубе порушення трудового законодавства, за яке роботодавець несе відповідальність у вигляді штрафу.

 

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час при фактичному виконанні роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, коштуватиме роботодавцю штрафу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника (50 000 грн.), щодо якого скоєно порушення та у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (150 000 грн.) за повторне порушення.

 

Вкотре звертаємо увагу, що лише оформлена згідно законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії.

 

Закликаємо дотримуватися вимог трудового законодавства для уникнення фінансових санкцій та забезпечення прав застрахованих осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано