A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

#ЦифраДня

Дата: 05.10.2020 14:59
Кількість переглядів: 4567

 

 

 

 

На Донеччині припинено незаконне розтрачання бюджетних коштів

 

Будівництво за бюджетні кошти завжди було «ласим шматком» для усілякого роду шахраїв, але Податкова Донеччини стоїть на стражі їх раціонального використання.

Так, співробітниками управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом  Головного управління ДПС у Донецькій області викрито схему незаконного розтрачання бюджетних коштів та їх можливої подальшої легалізації. Будівельною кампанією було завищено обсяг виконаних робіт за рахунок залучення субпідрядної організації з ознаками сумнівності, в той час, як всі роботи були виконані власними силами, що спричинило завищення в актах приймання виконаних будівельних робіт загальновиробничих та прямих витрат.

У ході детального аналізу було встановлено, що упродовж 2018 року будівельна компанія при середній кількості працівників 11 чоловік та середній заробітній платі 2000 грн було завищено загальновиробничі та прямі витрати (в частині відображення заробітної плати та єдиного внеску, та, як наслідок, ПДВ)  в актах приймання виконаних будівельних робіт, виставлених на адресу бюджетної організації, майже в 3 рази.

Також підприємством у кінці того ж року було залучено субпідрядну організацію, яка при відсутності необхідних трудових ресурсів, основних засобів та залучених субпідрядних організацій «чарівним» чином виконала роботи на об’єкті на загальну суму майже пів мільйона гривень.

Одночасно будівельна компанія придбавала будівельні матеріали, по ланцюгу постачання яких не встановлено їх походження, тобто, неможливо підтвердити безпосередній факт придбання товарів на суму 103,7 тис. грн за 2018 рік, які у подальшому було включено до актів виконаних робіт, де замовником було державне підприємство.

Таким чином, встановлено, що будівельна компанія перераховувала грошові кошти в рахунок субпідрядних робіт та товарно-матеріальних цінностей на фіктивні підприємства без фактичного їх отримання та виконання, тим самим легалізував кошти, отримані з державного бюджету. В результаті відпрацювання схему ухилення від оподаткування було припинено, сума нанесених збитків державі склала 1,1 млн гривень.

 

#РуйнуванняСхем, #перевірки, #ДПС_Донеччина

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано