Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД ІНФІКУВАННЯ COVID-19 У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ

Дата: 29.10.2020 10:23
Кількість переглядів: 2453

 

Вірус SARS-CoV-2 (збудник COVID-19) передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тому в місцях великого скупчення людей є високий ризик передачі інфекції. 

Під час користування громадським транспортом може бути важко дотримуватись фізичного дистанціювання. Тому ретельне дотримання правил респіраторного захисту та гігієни рук є ключовими заходами безпеки.

Звичайно, за можливості, краще уникати користування громадським транспортом, особливо, людям похилого віку та людям із хронічними  хворобами і слабким імунітетом, які більш схильні до розвитку важкої форми  захворювання на COVID-19.  Тепла пора року створює сприятливі умови для ходіння пішки та їзди на велосипеді,  але  і  в прохолодну пору краще незначні відстані подолати пішки, ніж наражати себе на небезпеку  зараження на COVID-19.

Однак, якщо ви вирішили користуватися громадським транспортом, необхідно надягти захисну маску перед тим, як зайти у нього (відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.20 №23 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»). 

Під час поїздки у транспорті важко уникнути контакту з потенційно забрудненими поверхнями та предметами: поручнями, сидіннями, готівкою тощо. Тому слід пам’ятати, що руки забруднені і ними не можна торкатись обличчя, особливо очей, рота і носа.

За першої ж можливості  руки слід вимити водою з милом протягом 20-40 секунд або обробити антисептиком із вмістом спирту не менше 60%. 

Ці  правила направлені  на збереження здоровя громадян та суттєво знижують ризик інфікування коронавірусною хворобою.

Ми вкотре закликаємо Вас користуватися масками, дезінфікувати руки антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції, а людям віком понад 65 років рекомендуємо без нагальної потреби не виходити з дому.

 

Завідувач відділення організації

епідеміологічних досліджень

Добропільськоїх міськрайонної філії

ДУ «ДОЛЦ МОЗ України»                                                   Л.Г. Севастьянова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано