A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

#ЦифраДня

Дата: 05.11.2020 15:22
Кількість переглядів: 1487

.Фото без опису

 

 

Податкова Донеччини: чим загрожує заборгованість з єдиного внеску

 

  • управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що згідно до положень діючого законодавства України єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок)  повинен сплачуватись своєчасно та у повному обсязі. Крім того, фінансове становище платника не ставиться в залежність до можливості або неможливості виконання обов’язку сплати єдиного внеску. Питання наявності заборгованості з єдиного внеску по області залишається вкрай важливим та знаходиться на постійному контролі.
  • відзначила заступник начальника ГУ ДПС у Донецькій області Марина Погосян, за результатами вжитих заходів протягом дев’яти місяців поточного року забезпечено надходжень в рахунок погашення єдиного внеску на суму понад 231,0 млн гривень. При цьому несплата платниками цього податку має відповідні наслідки.
  • чітко визначено алгоритм погашення заборгованості з єдиного внеску, згідно якого податкові органи працюють спільно з органами державної виконавчої служби, та в цій взаємодії функції безпосереднього стягнення виконують саме органи державної виконавчої служби, які, в свою чергу, мають широкий спектр повноважень щодо відповідного впливу на боржників та стягнення заборгованості.
  • якщо платник єдиного внеску ігнорує свій обов’язок щодо сплати єдиного внеску, органи ДПС, відповідно до діючого законодавства, надсилають такому платнику вимогу про сплату боргу. У разі, якщо протягом 10 календарних днів з дня надходження вимоги він не сплачує суму боргу, не оскаржує вимогу у встановленому порядку, орган ДПС надсилає вимогу, як виконавчий документ, до органу державної виконавчої служби для її примусового виконання.
  • подальшому державний виконавець розпочинає примусове стягнення, зокрема, шляхом першочергового стягнення коштів з рахунків платника у банках та за рахунок продажу його майна.
  • необхідно відзначити, що, згідно до діючого законодавства, строки давності щодо стягнення єдиного внеску не застосовуються.
  • цьому такі ключові заходи примусового стягнення супроводжуються  арештами та, відповідно, блокуванням рахунків платника у банківських установах, арештом майна такого платника, примусовим вилученням майна та його реалізації, тощо. 
  • податковою службою вживаються всі необхідні заходи для скорочення заборгованості з єдиного внеску, але всі ми – і податківці, і роботодавці, і громадськість, – впевнена, розуміємо, що виключно штрафними санкціями, пенею та примусовим стягненням боргу вирішити питання заборгованості з єдиного внеску навряд чи вдасться. Далеко не останньою по значущості умовою є сумлінне, усвідомлене ставлення роботодавців до свого обов’язку сплачувати внесок. Своєчасна та в повному обсязі сплата єдиного внеску – це, перш за все, повага до найманих працівників, прояв реального піклування про них, інвестування в їх майбутні пенсії, фінансова гарантія забезпечення державою соціальних обов’язків та стандартів!» – підкреслила Марина Погосян.
  •  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано