A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Зарахування до страхового стажу періодів навчання

Дата: 17.11.2020 15:46
Кількість переглядів: 473

 

Страховий стаж – період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню і за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі, не меншій за мінімальний страховий внесок.

З введенням страхового стажу (01.01.2004) важливе значення має факт сплати внесків до Пенсійного фонду та їх розмір.

Так як студенти навчальних закладів не належать до категорії осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, відповідно і періоди навчання з 01.04.2004 до страхового стажу не зараховуються.

Проте, якщо ви були студентом до 01.01.2004, роки навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховуватимуться до вашого страхового стажу.

Згідно з Порядком підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній №637 від 12.08.1993 такі періоди підтверджуються дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками та іншими документами, які видані на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання. За відсутності в документах таких відомостей приймаються довідки про тривалість навчання в навчальному закладі у відповідні роки за умови, що в документах є дані про закінчення повного навчального періоду або окремих його етапів.

Варто зауважити, що період навчання до 1 січня 2004 року зараховується до загального стажу лише за денною формою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано