A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Аудитори Донеччини в Донецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти виявили фінансові порушення

Дата: 02.12.2020 13:53
Кількість переглядів: 357

 

 

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (далі – Інститут) за період з 01.03.2015 по 30.11.2019.

За результатами контрольного заходу встановлені фінансові порушення, що призвели до втрат, загалом на суму 378 тис. грн, з них через безпідставну виплату премій, надбавок, завищення розміру посадових окладів, необґрунтоване надання додаткових відпусток за ненормований робочий день, компенсації за невикористану додаткову відпустку та відповідних відрахувань із заробітної плати (335 тис. грн); через завищення обсягів фактично виконаних ремонтних робіт зайво сплачено підряднику (40 тис. грн); понаднормове списання будівельних матеріалів, витрачених на проведення поточних ремонтів (2 тис. грн) та переплати підзвітних сум (1 тис. грн).

Окрім того, встановлено факти недотримання вимог бюджетного законодавства під час планування видатків, через що завищено потребу в бюджетних коштах на суму майже 3,5 млн грн, зокрема передбачені витрати на виплату доплат  за науковий ступінь та доплат  за звання «Заслужений робітник освіти», тоді як право на ці доплати мали не всі фахівці  (понад 2,5 млн);  на утримання 2 посад деканів за наявності у структурі Інституту лише одного факультету підвищення кваліфікації педагогічних кадрів (655 тис. грн); проведення розрахунку витрат у частині сплати єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України за завищеною ставкою без урахування працюючих осіб з інвалідністю (291 тис. грн).

Під час ревізії встановлені порушення законодавства про закупівлі в частині порушень термінів оприлюднення в електронній системі закупівель звітів про укладені договори та невідповідності тендерної пропозиції умовам тендерної документації. За результатами складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-14 КУпАП, які надіслано на розгляд до Краматорського міського суду Донецької області.

Матеріали ревізії передані на розгляд до Головного управління Національної поліції в Донецькій області. Про результати контрольного заходу поінформовано департамент освіти і науки Донецької облдержадміністрації. Керівнику закладу надіслано вимогу щодо усунення порушень та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства. Ініційовано застосування фінансової санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано