A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

19 грудня-День Святого Миколая

Дата: 19.12.2020 12:01
Кількість переглядів: 494

Святий Миколай: красива легенда чи реальна історична особа?

Святий Миколай (грец. Νικ?λαος – Ніколаус) існував насправді. Він народився у 280 році н. е. у родині багатих греків-християн, які мешкали у місті Патарі (територія сучасної Туреччини). Хлопець зростав у добрі та любові, але його надзвичайно засмучувала навколишня бідність і убогість мешканців міста, тому він із дитинства і протягом життя потайки допомагав бідним родинам та дітям-сиротам.

Коли його батьки померли, Миколай отримав величезний спадок, але не став жити в розкошах. Він розпродав усі статки та роздав гроші бідним. Покинувши світське життя, Миколай вирушив прочанином у Палестину, а коли повернувся, став священиком, а згодом – і єпископом у місті Міри. Під час гонінь християнської віри його кинули до в'язниці, потім звільнили. А на схилі років отець Миколай став ченцем.

Ще за життя люди вважали отця Миколая святим. Бо він не раз за допомогою щирої молитви творив справжнє диво: вгамував бурю на морі, завдяки чому було врятовано чимало рибалок, а також корабель із прочанами; він зцілював калік і недужих, неодноразово рятував приречених до страти. Але найбільшою його заслугою було те, що він безмірно любив усіх людей і цінував кожного.

Помер Миколай 19 грудня 345 року (за юліанським календарем). За доброчинность, вірность та щирість у служінні Богу ділами та вчинками на землі, отця Миколая було канонізовано. А на честь того, що він за життя потайки допомагав іншим, збереглася традиція робити в цей день подарунки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано