A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Заявка - пропозиція щодо розміщення у 2021 році тимчасово вільних коштів бюджету Шахівської сільської  територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках

Дата: 17.02.2021 10:24
Кількість переглядів: 2230

 

 

 

Відповідно до вимог ст. 16. Бюджетного кодексу України,  постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 p. N 6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (зі змінами), рішення сесії Шахівської сільської ради від 24.12.2020 р. № VIII-4/17 «Про бюджет Шахівської сільської  територіальної громади на 2021 рік», рішення сесії Шахівської сільської ради від 29.01.2021р. № VIII-5/13 «Про розміщення тимчасово вільних коштів бюджету сільської  територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках в установах банків»,  рішення конкурсної комісії, оформленого протоколом №1 від 29.01.2021 р. оголошується проведення конкурсу серед банків щодо розміщення тимчасово вільних коштів  бюджету сільської  територіальної громади на депозитних рахунках у 2021 році.

Загальний обсяг коштів, що прогнозується розмістити на депозитний вклад складає 35000000 грн.

1. У конкурсі можуть брати участь банки, філії (відділення) (далі – банки), за умови якщо:

держава прямо та/або опосередковано володіє 75 чи більше відсотками статутного капіталу та/або голосів банку;

протягом останнього року Національний банк не застосовував до цього банку таких заходів впливу, як обмеження, зупинення чи припинення здійснення окремих видів операцій та віднесення банку до категорії проблемних або неплатоспроможних.

2. У випадку, коли банківська установа, яка допущена до конкурсу, є єдиним учасником і її пропозиція відповідає всім умовам конкурсу, конкурсна комісія може визначити її як переможця  конкурсу.

3. Розміщення тимчасово вільних коштів бюджету сільської територіальної громади здійснюється в обсягах фактично вільних залишків коштів спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади, без обмеження граничною сумою розміщення.

4. Учасник конкурсу повинен надати конкурсній комісії з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету сільської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках, такі документи:

- заяву на участь у конкурсі в довільній формі

- конкурсні пропозиції щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету сільської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках, які обов'язково включають пропозиції щодо:

  • процентної ставки;
  • терміну, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок бюджету сільської територіальної громади за письмовим зверненням Шахівської сільської ради;
  • розміру незнижувального залишку на депозитному рахунку або його відсутності;
  • умов та періодичності сплати процентів;

- завірені належним чином копії:

  • свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого державним реєстратором;
  • свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого Національним банком України;
  • статуту банку;
  • положення про філію (відділення) банку;
  • банківських ліцензій на право здійснення банківських операцій;
  • довіреності керівника представництва (філії, відділення) банку;
  • довідку Національного банку України щодо відповідності банку, який приймає участь у конкурсі, умовам розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, визначених у підпункті 6) пункту 3 Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 N6 (зі змінами).
  • витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських об’єднань, виданий банку (філії/відділення) державним реєстратором;
  • довідки зі статистики з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, видані банку та філії/відділенню (в разі наявності);

5. Обов'язковими умовами при укладені договору банківського вкладу (депозиту) між Шахівською сільською радою і банком є:

- можливість зняття або поповнення вкладу в межах суми визначеної в заявці-пропозиції щодо розміщення у 2021 році тимчасово вільних коштів бюджету Шахівської сільської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках у банках;

- права вкладника на повернення вкладу (депозиту) або його частини на першу вимогу вкладника відповідно до потреби у фінансуванні видатків;

- заборона безспірного списання банком коштів із вкладного (депозитного) рахунку Шахівської сільської ради;

- в разі неповернення чи несвоєчасного повернення коштів із вкладних (депозитних) рахунків на відповідні рахунки бюджету сільської територіальної громади, відкриті в органах Державної казначейської служби, з яких перераховувалися тимчасово вільні кошти для розміщення на вкладних (депозитних) рахунках, банк несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1% від суми затримки повернення вкладів або процентів на вклад (до п'яти календарних днів). Якщо строк затримки складає більше п'яти календарних днів, банк сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день затримки.

6. Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватись на вкладних (депозитних) рахунках у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернуті на рахунки бюджету, з яких вони перераховувалися, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

7. В депозитному договорі з банком - переможцем конкурсу мають бути враховані і інші вимоги, визначені Порядком розміщення  тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011p. N 6 (зі змінами).

8. Критеріями при визначенні банку - переможця є:

розмір процентної ставки за вкладом (депозитом);

термін повернення коштів на рахунок бюджету сільської  територіальної громади за письмовим зверненням Шахівської сільської ради;

розмір незнижувального залишку на депозитному(-их) рахунку(-ах) або його відсутність;

строки перерахування до бюджету сільської територіальної громади процентів за вкладом.

9. Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк.

10. Пропозиції подаються в запечатаному конверті до 12.00 год. 09.03.2021 р. за адресою: 85050, Донецька область, Добропільський район, с. Шахове, вул. М.Ф. Чернявського, 14, Шахівська сільська рада. На конверті з пропозицією необхідно вказати: "На конкурс. Не відкривати до 12.00". Контактні телефони:

- ГРИНЬОВА Юлія (секретар конкурсної комісії) – тел.+380958298743;

-КУЧЕРЕНКО Ганна  (член конкурсної комісії) – тел. +380953822212.

11. Розкриття пропозицій відбудеться 10.03.2021 р. о 14.00 год. за адресою: 85050, Донецька область, Добропільський район, с. Шахове, вул. М.Ф. Чернявського, 14, Шахівська сільська рада.

12. Конкурсна комісія має право звертатися до банків, які подали пропозиції, за роз'ясненнями та наданням додаткової інформації.

13. Використання відомостей, що містяться у пропозиціях банків, здійснюється з додержанням вимог законодавства.

14. Інформація, що стосується розгляду, пояснення, оцінки та порівняння пропозицій, є конфіденційною.

15. Учасник має право відізвати свою заяву на участь у конкурсі до встановленого терміну проведення конкурсу, повідомивши про це письмово конкурсну комісію.

16. До участі в конкурсі не допускаються банки, які не подали усіх документів, необхідних для участі в конкурсі.

17. Переможця серед банків, які надали заяву на участь у конкурсі, конкурсні пропозиції та всі необхідні документи, визначає конкурсна комісія, враховуючи критерії, зазначені в пунктах 8 та 9 заявки - пропозиції.

______________________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано