A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ЕЛЕКТРОННЕ ПЕНСІЙНЕ ПОСВІДЧЕННЯ – ЗРУЧНО ТА СУЧАСНО!

Дата: 22.02.2021 10:05
Кількість переглядів: 1010

Фото без опису

Всі ми вже звикли користуватися банківськими картками в повсякденному житті. Для пенсіонерів же Пенсійний фонд України ще з 2018 року ввів можливість оформлення електронного пенсійного посвідчення (ЕПП), яке також має вигляд звичайної пластикової банківської картки.

До речі, пенсіонерам, у яких уже є традиційні паперові пенсійні посвідчення, не обов’язково змінювати їх на електронні. Пенсіонер сам приймає рішення, якою формою йому зручніше користуватися.

Отримати ЕПП можуть пенсіонери всіх категорій абсолютно безкоштовно, звернувшись до відділення ПФ за місцем проживання з заявою та відповідними документами. Срок виготовлення- протягом 30 робочих днів.

Пенсійним фондом надана можливість виготовлення електронного пенсійного посвідчення всім банкам, проте на даний час технічну готовність демонструє лише Державний ощадний банк України.

Розглянемо переваги користування електронним посвідченням:

підтверджує особу та статус пенсіонера;

виконує роль банківської платіжної карти.

До інформації: оплата в торгово-сервісній мережі (супермаркетах, аптеках тощо) та зняття готівки в терміналі– без комісій;

за допомогою спеціального сервісу можна керувати власним рахунком, здійснювати перекази коштів, сплачувати комунальні послуги, поповнювати рахунок телефону та багато іншого;

забезпечує доступ пенсіонера до всіх електронних державних послуг, в тому числі до сервісів вебпорталу Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua, адже містить електронну інформацію про власника та його електронний підпис.

В зручний для вас час, вдома, без ризику наразити себе на небезпеку, пов’язану з розповсюдженням Covid-19, можна переглядати на вебпорталі дані своєї пенсійної справи, нарахування, замовити потрібну довідку і таке інше.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано