A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ЯК ОТРИМАТИ ОНЛАЙН ДОВІДКУ ОК-5 чи ОК-7?

Дата: 16.03.2021 15:25
Кількість переглядів: 606

 

Відповідно до чинного законодавства страховий стаж визначається на підставі форм ОК-5, що формується за період з 2000 року та містить відомості про суми заробітку для нарахування пенсії та страховий стаж, і ОК-7, де за період з 2011 року зібрані відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується єдиний соціальний внесок, та страховий стаж.

Довідка ОК-5, як правило, використовується органами Пенсійного фонду для призначення та перерахунку пенсії. На її підставі кожна особа може проаналізувати свій страховий стаж та заробітну плату, яка в майбутньому буде використана при призначенні пенсії. Для визначення страхового стажу для нарахування допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою непрацездатності, допомоги по безробіттю тощо доцільніше використовувати довідку ОК-7.

У довідках ОК-5 та ОК-7 містяться такі дані:

– перелік страхувальників, які подавали відомості про застраховану особу до системи персоніфікованого обліку;

– за кожен місяць: сума заробітної плати, з якої сплачені внески, кількість днів стажу, відмітка про сплату внесків;

– відомості по страхувальниках і по роках про спеціальний (пільговий) стаж та відомості про стаж, який зараховується без сплати страхових внесків, наприклад, період отримання допомоги по безробіттю.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції Добропільське об’єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області рекомендує отримувати довідки за формою ОК-5 чи ОК-7 без відвідування до управління.

Для цього необхідно:

- зайти на вебпортал Пенсійного фонду України за посиланням https://portal.pfu.gov.ua;

- авторизуватись в особистому кабінеті вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України зручним для Вас способом: використовуючи кваліфікований електронний підпис; через BankID (за номером банківської картки) або за допомогою мобільного додатку «Пенсійний фонд», який можна завантажити на GooglePlay;

- обрати розділ «Запит на отримання електронних документів»;

- заповнити необхідні реквізити, після чого натиснути «Відправити до ПФУ»;

- отримати довідку можна в розділі «Звернення», обравши завдання зі статусом «Виконано»;

- в отриманому документі знайти файл у pdf-форматі «Довідка про трудовий та страховий стаж», який слід зберегти або роздрукувати.

Достовірність всіх довідок, сформованих на вебпорталі Пенсійного фонду України, підтверджується QR-кодом.

Звертаємо увагу, що консультацію з будь-якого питання можна отримати, звернувшись за телефонами «гарячих» ліній Фонду 06-277-2-89-04(м. Добропілля), 06-269-2-15-83(смт. Олександрівка).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано