A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Автоматичне призначення пенсії: кілька простих кроків для вирішення питання, не виходячи з дому

Дата: 05.04.2021 15:33
Кількість переглядів: 509

Сучасні технології значно спрощують процеси життєдіяльності людини, дозволяючи отримувати інформацію та послуги за мінімальних часових витрат і з максимальною комфортністю. Навіть вирішення такого важливого питання, як призначення пенсії, тепер здійснюється в автоматичному режимі та не потребує особистого відвідання установи Пенсійного фонду. Для цього достатньо здійснити кілька простих кроків, скориставшись своїм електронним пристроєм (ноутбуком, планшетом чи смартфоном) просто вдома у зручний для себе час:

• увійти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (www.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису (його легко отримати у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів);

• заповнити анкету-заяву (вказати загальні дані, дані документа, що посвідчує особу, адресу проживання та реєстрації, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

• прикріпити скановані копії необхідних документів (на порталі вказаний їх перелік);

• підписати заяву кваліфікованим електронним підписом та відправити до Пенсійного фонду.

За результатами опрацювання анкети-заяви та при досягненні пенсійного віку подавач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлення, засобами вебпорталу.

Отож усе доволі просто і зручно. Автоматичне призначення пенсії позбавляє необхідності особистого відвідання пенсійної установи, дозволяє значно заощадити час та уникнути зовнішніх ризиків, що особливо актуально у нинішній ситуації.

Користуйтеся електронними сервісами, ідіть у ногу з часом та заощаджуйте його для улюблених занять і приємного відпочинку!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано