Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Дзвони Чорнобиля

Дата: 24.04.2021 08:53
Кількість переглядів: 627

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Із року в рік ми із жалем згадуємо ті події: говоримо про біль, повну безвихідь та неможливість щось змінити. Сьогодні учні нашої школи вкотре долучилися до пам’ятних заходів, присвячених 35-роковинам Чорнобильської трагедії.

Протягом тижня класні колективи збирали інформацію про події 26 квітня 1986 року: створювали стіннівки й інформаційний простір "Чорнобиль: життя на "до" і "після"", піднімали питання екологічних наслідків, відвідували бібліотечну виставку "Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять", брали інтерв’ю у міліціонерів та ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, розпочали роботу над проєктом «Герої Чорнобиля». Обговорити почуте й побачене вихованці мали змогу під час виховних заходів: «Мужність і біль Чорнобиля» (8 клас), перегляд казки про Чорнобиль (1-4 класи), «Чорнобильські дзвони» (1 клас), «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс» (10 клас), виготовлення колажу «Чорнобиль – наш біль» (4 клас), «Чорнобиль – велика рана України» (9 клас), «Біль і пам'ять Чорнобиля» (3 клас), «Чорнобиль – трагедія…біль…пам’ять» , «Чорнобиль – 35 років після катастрофи» (7 клас).

Під час підготовки зазначених заходів враховувалося положення регіонального Плану заходів з підготовки та відзначення в Донецькій області 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, було використано Інформаційні матеріали до річниці аварії на Чорнобильській АЕС Українського інституту національної пам’яті (2020 рік), методичні рекомендації ДоноблІППО.

Більше фотоматеріалів за посиланням: https://www.facebook.com/photo?fbid=1848788788612872&set=pcb.787808272165772 

Немає опису світлини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано