A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Без права на забуття

Дата: 09.05.2021 09:29
Кількість переглядів: 283

Страшні сліди залишила Друга Світова війна. За ці роки в Україні загинув кожен шостий громадянин. Хто візьметься підрахувати, скільки вони могли б зробити, скільки б могли пізнати радісних хвилин. День 9 травня став Днем Перемоги, великим святом всього людства.

З метою формування в учнів почуття патріотизму, усвідомлення подвигу борців проти нацизму часів Другої світової війни, а у світлі сьогоднішніх подій – виховання поваги до захисників територіальної цілісності нашої держави на Сході України до 76-річниці Великої Перемоги у нашій школі було проведено низку заходів.

Так, відбулися урочистий мітинг та церемонія покладання квітів, де школярі вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання; згадав поіменно кожного воїна-односельця капітан у відставці, учитель Золотоколодязької ЗОШ Кулішов Микола Миколайович. У піснях і віршах діти говорили про «ціну війни», вагомий внесок українців у здобуття перемоги, любов до Батьківщини та прагнення миру. Також для учнів було проведено уроки мужності (за матеріалами ДоноблІППО та Українського інституту національної пам’яті): «А мак цвіте» (9 клас), «Пам'ять про війну як застереження від її повторення» (6 клас), «День Перемоги чи День Примирення» (8 клас), «Щоб весни квітнули для нас» (4 клас), «Ми пам’ятаємо» (3 клас), "Іде травень крізь хвилини, дні і роки. Несе нащадкам спогади свої" (10 клас), «Пам'ять вічно жива» (1 клас), «Війна не робить винятків» (7 клас); працювала творча майстерня «Мак пам’яті».

Із року в рік ми збираємося для того, аби знову й знову відроджувати в пам’яті поколінь події тих років. Нехай же священний вогонь, зароджений у наших серцях Великою Перемогою дідів та прадідів, ніколи не згасне! Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Посилання на матеріали:

 https://www.facebook.com/100004453061233/videos/pcb.796479404631992/1859307124227705

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано