A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Велетень духу і лицар свободи. (150 років від дня народження письменника В.Стефаника)

Дата: 29.05.2021 10:31
Кількість переглядів: 318

14 травня 1871 року в селі Русові Снятинського району на Станіславщині (зараз Івано- Франківська обл.) народився Василь Стефаник - один з найбільших новелістів світової літератури. 

Як психолог мужицької душі, Василь Стефаник не має собі рівних в української літературі, він випередив чи не всіх, хто тільки птсав про село. Кожна новела письменника проймає пекучою, як вогонь, думкою, і не має жодної такої, аби не краяла серце. І нема у нього жодної новели, витвореної лише фантазією митця. Кожна картина вихоплена з життя письменника або близьких людей. 

Силянський син за походженням, соціаліст за переконанням, інтернаціоліст за духом, Василь Стефаник залишив нам високохудожні твори про селянське життя в капіталістичному суспільстві.

Знагоди ювілею письменника в бібліотеці організована книжкова виставка "Велетень духу і лицар свободи", також була проведена літературна година "Творець і неперевершений майстер новели", по закінчення якої було переглянуто ролик про життя письменника "Василь Стефаник. Невигадані історії".  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано