A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Навчання та працевлаштування молоді громад Добропільщини обговорили на засіданні Ради роботодавців

Дата: 18.06.2021 14:16
Кількість переглядів: 382

Навчання та працевлаштування молоді громад Добропільщини обговорили на засіданні Ради роботодавців

Сьогодні у Добропільському міському центрі зайнятості відбулось засідання Ради роботодавців за участю 8 представників ринкоутворюючих підприємств, малого та середнього бізнесу, громадських організацій та   керівників закладів професійно-технічної освіти. «Сприяння працевлаштуванню молоді через  побудову міцних зв’язків між роботодавцями, службою зайнятості та навчальними закладами стане запорукою подолання дисбалансу на ринку праці та упередження молодіжного безробіття, – акцентувала увагу в.о. директорки центру зайнятості Тетяна Яцура.

Під час засідання ради були порушені питання, пов’язані з проблемами навчальних закладів щодо організації оплачуваної практики, працевлаштування випускників, низької мотивованості школярів до отримання робітничої професії, а однією з головних проблем одностайно визначена моральна застарілість обладнання. На теперішній час підприємства мають сучасну техніку і саме дуальна форма навчання сприяє отриманню затребуваних професійних компетенцій.

«Професійні ліцеї готують, в першу чергу, випускників за професіями, які затребувані вугільною промисловістю, але в умовах вугільної трансформації з урахуванням «зеленого» переходу, – зазначив голова Ради роботодавців В’ячеслав Голота, – потрібно вже зараз переглянути професії, які б мали попит у інших галузях».

Запрошені представники закладів професійно-технічної освіти повідомили, що в перспективі планується  ліцензування нових професій, а саме :

- «електрогазозварник», «електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування»;

- «офіціант» та інтегрована професія – «кухар, бармен, офіціант».

І саме ці професії мають сталий попит на місцевому ринку праці.

Окрема увага була приділена самопрезентації випускників навчальних закладів шляхом створення відеорезюме та портфоліо кар’єрного просування, адже це підвищує шанси молоді на отримання роботи

Співпраця на перспективу, обговорення та пошук можливих шляхів вирішення проблемних питань, готовність до змін та пошук можливостей роблять можливим розвиток ринку праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано