A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

19 ЧЕРВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З СЕКСУАЛЬНИМ НАСИЛЬСТВОМ В УМОВАХ КОНФЛІКТУ

Дата: 18.06.2021 14:26
Кількість переглядів: 384

19 ЧЕРВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З СЕКСУАЛЬНИМ НАСИЛЬСТВОМ В УМОВАХ КОНФЛІКТУ

Фото без опису

 

Зараз актуальною та соціально значущою проблемою, як в Україні так і в усьому світі, є насильство за ознакою статі. Особливо вона відчутна, коли держава знаходиться в умовах конфлікту. Нажаль, Україна вже шостий рік поспіль перебуває в цьому стані, а тому випадки насильства мають тенденцію зростати щодня. Гендерно-обумовлене насильство має серйозні фізичні, психологічні, соціальні, економічні та правові наслідки не тільки для потерпілої особи, але і для всього суспільства. Саме тому у діяльність стосовно припинення насильства повинні залучатися працівники правоохоронної системи, представники соціальної та педагогічної спільнот, співробітники медичної та психологічної служб.

19 червня 2015 року Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції A/RES/69/293 постановила проголосити 19 червня кожного року Міжнародним днем ??боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту та запропонувала всім держави-членам і державам-спостерігачам, всім організаціям і органам системи Організації Об'єднаних Націй, і іншим міжнародним й регіональним організаціям, а також громадянському суспільству, включаючи неурядові організації та приватних осіб, відзначати Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту, щоб підвищувати рівень обізнаності про необхідність покласти край сексуальному насильству, пов'язаного з конфліктом, шанувати жертв сексуального насильства, і віддавати належне всім тим, хто відважно присвятив життя боротьбі за викорінення цих злочинів, або втратив життя в цій боротьбі.

Ті люди, що вчиняють насильство не мають честі і намагаються заразити цим все, до чого тягнуться їх жалюгідні ручки. Їм не відомо, що честь неможливо перемогти їх знущаннями над нею, і їх першою жертвою є їх власне життя. Ми не повинні бути осторонь, і ніколи неможна мовчати, про цю трагедію треба говорити вголос! #СтопНасильство.

 

Помічниця ректора з гендерних питань

Донецького юридичного інституту МВС України

Бойцова Ганна

https://www.dli.donetsk.ua/images/banners/b13.png


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано