A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Підприємці Донеччини спрямували до місцевої казни більше 155 мільйонів гривень акцизного податку

Дата: 10.09.2021 11:52
Кількість переглядів: 541

#ЦифраДня

 

Підприємці Донеччини спрямували до місцевої казни більше 155 мільйонів гривень акцизного податку

Головне управління ДПС у Донецькій області, опубліковано 27 серпня 2021 о 08:40

В Донецькій області нараховується приблизно 3 тисячі суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, в тому числі юридичних осіб - 311. У свою чергу, загальна кількість діючих ліцензій на підакцизні товари становить 10,2 тис. ліцензій, з них алкогольні напої та тютюнові вироби займають більше 86%, або 8,8 тисяч, пальне – 1,4 тис. ліцензій.

З початку 2021 року від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним, а також на виробництво та зберігання пального до бюджету Донеччини від платників регіону надійшло 28,3 млн гривень.

Усього за сім місяців підприємства і фізичні особи-підприємці, які вроздріб торгують підакцизними товарами, спрямували до скарбниць територіальних громад Донеччини 155,1 млн гривень акцизного податку.

Податкова Донеччини нагадує, що зараз кожен пересічний громадянин може поскаржитися на порушення з боку суб’єктів господарювання при продажу алкогольної чи тютюнової продукції за допомогою мобільного додатку «Legal ZrPlat», який у минулому році було доповнено новими вкладками: «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (бензин, дизельне паливо, скраплений газ)» та «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (тютюнові та алкогольні вироби)». За допомогою додатку можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані, або поскаржитися анонімно. Мобільний додаток «Legal ZrPlat» можна безкоштовно завантажити на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat)  або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).

 Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано