Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Усе про вакцини від COVID-19 в Україні

Дата: 29.10.2021 21:03
Кількість переглядів: 1970

   Фото без опису

  Масштабна вакцинальна кампанія набирає оберти. Мільйони людей у всьому світі вже встигли отримати щеплення проти COVID-19.

   Наразі не існує специфічного лікування проти коронавірусної хвороби COVID-19, тому для того, щоб зберегти своє здоров’я потрібно мінімізувати ризик або навіть унеможливити ймовірність інфікування. Це стає можливим саме завдяки проведенню масової імунізації населення.

Усе про вакцини від COVID-19 в Україні

AstraZeneca.

Це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. Вакцина, вироблена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї – AstraZeneca-SKBio, в Індії – Covishield. 

Схвалена ВООЗ, ЄС, Канадою, Індією та багатьма іншими країнами для екстреного використання. Застосовується для всіх, старше 18 років.

Ефективність вакцини

За останніми даними досліджень у реальних умовах, тобто після того, як десятки мільйонів людей у всьому світі щепилися цією вакциною, дві дози AstraZeneca захищають від важкої хвороби та госпіталізації з ефективністю 92% для штаму коронавірусу Дельта та 86% для штаму Альфа. Джерело: bit.ly/UK_delta 

Різні дослідження показали, що вакцина на 80% зменшує ризик заразитися коронавірусом (bit.ly/3F0LtNe) та майже у два рази зменшує ризик інфікувати ваших невакцинованих близьких і рідних, якщо ви все ж таки захворієте (bit.ly/3CXs9Pe).

Як працює

AstraZeneca використовує безпечний вірус застуди, у який вмонтована “інструкція” для виготовлення специфічних білків коронавірусу. Вектор доставляє цю “інструкцію” в клітини організму людини. Клітини починають виробляти цей білок. Імунна система розпізнає, що білок не належить людині, і виробляє антитіла та Т-клітини до нього. Так організм вчиться, як захиститися в разі зустрічі зі справжнім вірусом. 

Це добре вивчена технологія, що робить векторні вакцини безпечними. Прикладом вакцини цього типу є вакцина проти гарячки Ебола.

Більше інформації тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано