A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї

Дата: 12.11.2021 09:54
Кількість переглядів: 961

Фото без опису

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг

Шахівської сільської ради» інформує:

З 1 січня 2022 року бажаючим вийти зі стану бідності малозабезпеченим і довготривалим безробітним буде запропонована допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року - 97 500 грн) для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи, обладнання і матеріалів.

            Вагома перевага цього механізму в тому, що допомогу можна повертати за рахунок сплачених у процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто, сума до повернення зменшуватиметься з кожним податковим платежем. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно. Детальний опис механізму надання допомоги міститься за посиланням:

https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-spriyannya-ekonomichnij-samostijnosti-malozabezpechenih-simej-397-210421

Порядок надання допомоги затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021р. № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».

Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

Відповідно до вищезазначеної постанови, для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання отримати фінансову допомогу для організації підприємницької діяльності розробляє бізнес-план самостійно або у процесі професійного навчання.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, подає:

- заяву про надання фінансової допомоги за формою;

- довідку для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством. Така довідка не подається, якщо центром зайнятості за наявності технічної можливості відомості про особу отримано шляхом інформаційної взаємодії з єдиною інформаційною системою МВС;

- бізнес-план.

Відповідальність за достовірність зазначених у заяві відомостей про відсутність/наявність фінансових зобов’язань, що перевищують суму граничного розміру фінансової допомоги, та заборгованості з погашення фінансових зобов’язань покладається на особу, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність.

Для підтвердження даних про наявність (відсутність) у особи, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, обтяжень рухомого та нерухомого майна використовуються відомості з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, які надаються безоплатно центру зайнятості адміністратором Державного реєстру прав.

Заява подається особою до центру зайнятості або за наявності технічної можливості через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Питання надання фінансової допомоги вирішується комісією. Центр зайнятості надсилає письмове повідомлення про прийняте комісією рішення особам, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, не пізніше ніж через п’ять робочих днів після його прийняття.

Для надання фінансової допомоги між центром зайнятості та особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність укладається угода.

Контроль за поверненням фінансової допомоги здійснює центр зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано