A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

20 листопада ми відзначаємо одне з найдобріших свят на землі — Всесвітній день дитини.

Дата: 19.11.2021 15:46
Кількість переглядів: 1079

Фото без опису

20 листопада ми відзначаємо одне з найдобріших свят на землі — Всесвітній день дитини. Разом з тим, це один з найважливіших днів у календарі, який покликаний нагадати нам, дорослим, про відповідальність за їх благополуччя і щастя. Діти — найдорожче багатство кожної людини. Вони майбутнє держави, яке формується у сьогоденні. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. У них надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

У  цей день 1989 року було прийнято перший в історії документ, який об’єднав майже всі країни світу – Конвенція про права дитини.

      Всесвітній день дитини відзначається за рекомендацією Генеральної Асамблеї ООН з 1954 року як день світового братерства і взаєморозуміння дітей. Це свято присвячено діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Генеральна Асамблея запропонувала урядам святкувати Всесвітній день дитини в той день, який кожен з них визнає доцільним. 129 країн-членів ООН Всесвітній день дитини відзначають 20 листопада, оскільки саме цього дня Асамблея прийняла в 1959 році Декларацію прав дитини, а в 1989 році − Конвенцію про права дитини.

        Конвенція ООН про  права  дитини, яка є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту  прав  дитини, була ратифікована  Україною  ще 27 лютого 1991 року і набула чинності 27 вересня 1991 року. 

         Вона є обов’язковою для виконання в усіх країнах, які підписали цей документ. Основна ідея Конвенції – найповніше забезпечення інтересів дитини. А це виживання, розвиток, захист та забезпечення активної участі в житті суспільства. Конвенція є доволі складним документом, в якому записані права дітей, якими вони можуть користуватися до 18-ти років, тому ми

коротко розповімо про їх права:

- дитина має право на життя;

- дитина має право на піклування і турботу;

- повинні піклуватись про неї, дбати про її інтереси;

- дитина має право на достатнє харчування та дах над головою;
- дитина має право на розваги;

- дитина має право на освіту;

- дитина має право на медичну допомогу;

- дитина має право на приватне життя;

- дитина має право висловлювати свою точку зору, але вона не повинна ображати інших людей.

 

 

Фото без опису

Ці та інші права передбачені Конвенцією, яка є основним міжнародним документом із захисту прав дітей.

У Всесвітній день дитини бажаємо, щоб кожна дитина була щаслива і здорова, щоб  завжди була оточена доброю турботою і вірною любов'ю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано