A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Безпечний Інтернет-2022

Дата: 08.02.2022 10:43
Кількість переглядів: 731

Для сучасних дітей та підлітків Інтернет — це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя.

Проте саме Інтернет усе частіше стає джерелом небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього.

Тема безпечного користування всесвітньою мережею  дуже актуальна. І тому щороку в перший вівторок лютого людство відзначає День безпечного Інтернету.

Цей день в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. Із кожним роком до його відзначення в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.

Педагогічний колектив та учні КЗ Шахівської сільської ради «Золотоколодязька ЗОШ І-ІІІ ступенів» теж приєдналися до загальнонаціональних заходів для освітян та дітей і молоді.

Діти   1,  2  класів  здійснили  подорож до  країни  «Інтернет»,   де разом із героями мультфільму"Фіксики"

(https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=X8HyrxqI4lg&list=UUbhpAztEK-MkkzLWsVny_SA&index=87) виконували завдання і пройшли квест "Безпечний Інтернет".  Кожен учень отримав буклет "Безпечний Інтернет" із корисними порадами.

Четвертокласники, поділившись на дві команди, активно працювали в інтелектуальному шоу «Сто до одного». Як завжди, перемогла ДРУЖБА. А ще розвивали навички вирішення проблем, логіку і творчі здібності, працюючи на ресурсі Hour of Code, програмували разом із героями улюбленої гри Minecraft.

         Із учнями 5, 6 класів дистанційно був проведений урок «Інформаційна безпека в Інтернеті». Результатом нових і повторення відомих правил стало створення колажу «Переваги та недоліки Всесвітньої мережі».

         Семикласники разом із восьмикласниками  на уроці інформатики  на платформі дистанційного навчання Google Клас працювали з презентацією «Інтимне селфі в Інтернеті – жарт чи ризик?»,  обговорювали проблемні питання.

Із учнями 9 та 11 класів був проведений урок-тренінг (на платформі дистанційного навчання Google Клас) «Безпечний Інтернет»,  діти переглянули відео  «Onlinсексуальне насильство над дітьми (кібергрумінг)» (https://www.youtube.com/watch?v=b-gaa9ZI2JE)   та обговорили питання:

1. У чому переваги й недоліки знайомства через Інтернет?

2. Скільки тобі потрібно часу для того, щоб людина, з якою ти спілкуєшся в мережі, отримала твою повну довіру? Як ти визначаєш, коли людині можна довіряти?

3. Чи повіриш ти в щирість людини, якій для побудови романтичних стосунків важлива не твоя особистість (думки, хобі, досягнення, характер), а зображення твого оголеного тіла?

4. Як би ти відреагував на пропозицію зробити оголене фото? Сформулюй кілька фраз-відмов.

5. Що робити, якщо потрапив в таку ситуацію?

6. Як допомогти другу, який потрапив у таку ситуацію?

Діти зробили відповідні висновки та ще раз згадали про те, що повідомити у поліцію про можливі прояви кібергрумінгу треба за телефоном 102, звернутись за допомогою до кіберполіції  за посиланням https://cyberpolice.gov.ua  та національної гарячої дитячої лінії - 1545 (далі обрати 3).  А ще познайомились із сайтом Skarga.ua (http://skarga.ua/), де кожен може подати скаргу на той чи інший матеріал із просторів Інтернету.

Учні 4-11 класів виконували тестові завдання, працювали з інтерактивними вправами на онлайнресурсі https://learningapps.org/  та удосконалювали навички програмування із Годиною коду на онлайнсервісі https://hourofcode.com/ua/uk/learn.

Крім того, усім учням було запропоновано перевірити, чи зможуть вони вижити в Інтернеті, нічого не порушивши, за допомогою онлайн-гри «Вижити в Інтернеті – місія (не)здійсненна» (http://game.cedem.org.ua/).

Учні школи виявили бажання зареєструватись та взяти активну участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет 2.0», який проводить освітній проєкт «На Урок» з 4 лютого по 4 березня 2022 року. Багато учнів мають дипломи І ступеня.

Усі школярі отримали від класних керівників пам’ятки  «Основні правила безпечної роботи в Інтернеті, про які варто сказати дітям» та були запрошені прийняти виклик «7 днів цифрової детоксикації».

А вчителі школи  прийняли активну участь у проведенні відкритого заходу, організованого Академією цифрового розвитку, «Всеукраїнський онлайн-флешмоб освітян до Дня безпечного Інтернету» із трансляцією через прямий ефір YouTube для закладів освіти України в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України, де:

  • виконали цифрові вправи у віртуальних кімнатах Google for Education разом із освітянами України;
  • отримали рекомендації щодо обережності і відповідальності під час роботи в Інтернеті;
  • дізнались як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки;
  • отримали у подарунок підготовлений кейс для впровадження в освітній діяльності.

За підсумками флешмобу педагоги були нагороджені цифровими бейджами.

Не зважаючи на те, що діти 1, 5-11 класів навчаються наразі дистанційно, день Безпечного Інтернету у школі відзначили цікаво та корисно.

         Сподіваємось, що отримані нові знання допоможуть нашим учням  безпечно і корисно  проводити час, навчання  у мережі Інтернет, без якої за викликом часу  сучасне життя неможливе.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано