Шахівська сільська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Сьогодні вже вдруге відбулася зустріч - знайомство полтавчан, внутрішньо-переміщених осіб

Дата: 18.02.2023 09:06
Кількість переглядів: 406

   Фото без опису

   

   Сьогодні вже вдруге відбулася зустріч - знайомство полтавчан, внутрішньо-переміщених осіб з історією, культурою та традиціями Добропільщини. Лейтмотивом виставки став напрямок: " М матір називаємо Святою". Цікаві твори учасників районного конкурсу "Моя бабуся (матуся) рідненька" майже 20- річної давності авторів - Охріменка Івана, Каніболоцької Любові, Черновець Галини, Бокун Андрія та багатьох колишніх школярів Доброго Поля. З цікавістю учасники знайомилися з матеріалами 2015 року про "Районне свято "Мамо! За Вас я Богу помолюсь!, яке проходило в Ганнівці напередодні Жіночого Свята. Вразило те, що переглядаючи світлини, ВПО Ворона Олена побачила свою куму Бондаренко Тетяну Михайлівну, треба було бачити скільки радості було в її очах. Справи Добропільського районного відділення Асоціації жіночої організації, які очолювала Наровілова Людмила Володимирівна - це взірець і добра пам'ять про неї. Запитували, а хто ж допомагав проводити такі красиві свята, оформлення справ, з гордістю показувала і розказувала про Пакіну Л.Г., Катрич О.М., Шаданію М.Й., Паращук Л.М., Марченко Л.О., Броваренко Г.В., Каніболоцьку С.Б., Рязанцеву І.С., Мартинко В.Ф., Чернявську Л.В., Балик Н.Л., та хіба всіх перелічиш, хто з ентузіазмом завжди докладав свої зусилля та професійність. А жителька села Свічкареве Лариса Видриган милувалася роботами Аліни Сметаніної " Її вишивки - Це ж яка краса!"

   Родзинкою виставки стали документи, з яких пізнаєш історію всього Донбасу після 1943 року. У період ВВв три чверті всіх житлових і культурно побутових будинків Донбасу були цілком або часково зруйновані і спалені.Вугільні міста Донбасу - Сталіно і Ворошиловград, шахтарські міста Горлівка, Макіївка, Лисичанськ, Авдіївка. Сотні лікарень, поліклінік, дитячих садків і ясел були цілком знищені. 80 років пройшло і все повторюється. Багатостраждальна наша Україна.

   Після виставки у фойє приміщення учасники змогли куштувати запечені гарбуз з м'ясом та грибами, гарбузову кашу з родзинками, з яблуками, полтавські вареники, пампушки та попаснянські пиріжки з яблуками. Вирішили, що продовження цих заходів буде обов'язково! Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано